STER Advertentie
STER Advertentie

Update je WhatsApp om niet bespioneerd te worden

Update je WhatsApp om niet bespioneerd te worden
Unsplash

Dinsdag 14 mei 2019 - 12:39 uur

|

Door:

Burç

Door een lek in de oudere versies van WhatsApp is het mogelijk voor buitenstaanders om via WhatsApp-bellen spionagesoftware te verspreiden in iOS- of Android-telefoons. Let op, want de spyware kan zelfs binnendringen zonder dat je opneemt. Het is onbekend hoeveel mensen getroffen zijn door de schadelijke software.

Voorkomen? Updaten!

Wil je voorkomen dat onbekenden je bespioneren via WhatsApp? Update dan snel de app! De makers van WhatsApp hebben namelijk de afgelopen dagen een fix uitgerold die het bespioneren moet tegengaan.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

NSO Group

De spionagesoftware is volgens WhatsApp ontwikkeld door het privaat beveiligingsbedrijf dat software levert aan overheden. Volgens een uitgebreid artikel in de Financial Times gaat het om het Israëlische bedrijf NSO Group. Dit bedrijft bouwt software waarmee toegang gekregen kan worden tot de microfoon, camera en data van een mobieltje.

Spionage mislukt

Er zou geprobeerd zijn om de spionagesoftware bij een anonieme Britse mensenrechtenadvocaat te installeren, die betrokken zou zijn bij meerdere rechtszaken tegen de NSO Group. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Volgens Mail Online begon de advocaat de spionage te vermoeden, nadat hij meerdere telefoontjes uit Zweden kreeg. NSO Group laat aan de Financial Times weten dat ze zelf ook onderzoek doen naar de zaak. Zij zeggen hun technologieën alleen te leveren aan overheidsorganisaties en nooit zelf te gebruiken tegen personen of organisaties, "inclusief deze persoon", aldus de advocaat van het bedrijf.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

  • Schokkend: Doden bij attractie die op hoge snelheid crasht

  • Geblokkeerde 'te spannende clip' Famke Louise en Poke nu tóch online

  • Dit zijn de 5 grootste trends van WOO HAH!

  • Beyoncé schittert tijdens Europese première 'The Lion King'

  • Na oproep voor Area 51-bestorming nu ook DUO aan de beurt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.games-gadgets.42077-update-je-whatsapp-om-niet-bespioneerd-te-worden"}