Games & gadgets

'Nieuwe Grand Theft Auto is in ontwikkeling'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'Nieuwe Grand Theft Auto is in ontwikkeling'

Rockstar Games werkt volgens gamemagazine Kotaku aan een nieuwe Grand Theft Auto (GTA). Verwacht nu niet dat GTA 6 binnen een paar maanden in de winkels ligt, want het blijkt nog lang niet af te zijn. Een bron die dichtbij het bedrijf staat, heeft de website laten weten dat de game in een vroeg stadium van ontwikkeling is en dat het nog lang gaat duren voordat het uitkomt. Een officiële aankondiging is er nog niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verandering in werkwijze

GTA 6 zal volgens de bron nog lang op zich laten wachten, wegens een verandering van werkwijze bij Rockstar Games. Het bedrijf wil koste wat kost voorkomen dat er verplichte overuren gemaakt moeten gaan worden om een releasedatum te halen.

Lange werkuren

Dat er iets moest veranderen bij Rockstar, was wel duidelijk. Mede-oprichter Dan Houser verliet het bedrijf, nadat ze werkweken van meer dan 100 uur draaiden om Red Dead Redemption 2 af te krijgen. Dat ging toen om het team van schrijvers waar hij onderdeel van uitmaakte.

Geruchten

De laatste jaren zijn er zo veel verschillende geruchten over GTA 6 verschenen dat het moeilijk is om te beoordelen of iets echt is of niet. Zo werd er ooit gezegd dat GTA 6 zich in Vice City zou afspelen met een vrouw als hoofdpersonage. Later verscheen het gerucht dat GTA een soort Narcos-achtige game zou worden met trips tussen Zuid- en Noord-Amerika. En er was ook een bizar gerucht dat het zich zou afspelen in Londen.

Ster advertentie
Ster advertentie