Games & gadgets

Harry Potter krijgt Pokémon Go-achtige game die vrijdag verschijnt

foto: YouTube/GameSpotMobile
  1. Newschevron right
  2. Harry Potter krijgt Pokémon Go-achtige game die vrijdag verschijnt

Harry Potter krijgt een eigen mobiele Augmented Reality-game die aanstaande vrijdag al uitkomt. Het wordt net zo'n game als Pokémon Go en gaat Harry Potter: Wizards Unite heten. Daarin speel jij een tovenaar die in de echte wereld op zoek gaat naar magische spreuken en personages uit de Harry Potter-films en -boeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dementors in the hood

Het nieuws over de Harry Potter-game werd op Twitter aangekondigd met een speciale trailer. Daarin zien we hoe dementors een Engelse wijk aanvallen. Een meisje verdedigt de wijk met haar vrienden, door haar smartphone als een soort toverstok te gebruiken. Daarbij krijgt ze hulp van wat boys uit de wijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dementors, Nifflers en Death Eaters

In Harry Potter: Wizards Unite moet jij de Ministry of Magic helpen in hun strijd tegen duistere Dementors, ondeugende Nifflers en dodelijke Death Eaters. Dat doe je door samen met anderen toverspreuken in te zetten, toverdrankjes te brouwen en door te reizen met je Portkeys.

Release

Harry Potter: Wizards Unite verschijnt vrijdag 21 juni op Android en iOS en is een samenwerking tussen Warner Bros. Games en Niantic.

Ster advertentie
Ster advertentie