Games & gadgets

Studenten verkopen Trump-tweets als NFT's en doneren opbrengst aan goed doel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Studenten verkopen Trump-tweets als NFT's en doneren opbrengst aan goed doel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump stond bekend om zijn grillige tweets en nu verkopen een groep studenten deze als NFT's. De opbrengsten daarvan gaan naar goede doelen, bij voorkeur goede doelen waar Trump zelf niet zo veel affiniteit mee had.

46.000 tweets verzameld

Een groep studenten heeft een website opgezet als onderdeel van een groter bedrijf, genaamd Strategic Meme Group, om tweets te verzamelen en daar NFT's van te maken. Deze niet-vervangbare tokens zijn gebaseerd op dezelfde technologie als de bitcoin. De groep studenten hebben binnen een maand al 46.000 tweets verzameld als NFT's en daarmee 6.000 dollar ingezameld voor liefdadigheidsorganisaties.

Volgens een van de studenten, Theodore Horn, heeft het team bijna alle tweets van Trump verzameld. "Ik zou zeggen dat we 99 procent hebben van zijn tweets." Deze tweets gaan niet alleen over politiek. Ook van een tweet over de relatie tussen Robert Pattinson en Kristen Stewart werd een NFT gemaakt. "Iedereen weet dat ik gelijk heb dat Robert Pattinson Kristen Stewart moet dumpen. Over een paar jaar zal hij me dankbaar zijn. Wees slim, Robert", twitterde Trump in 2012.

Goede doelen

Het idee van de studenten was om iets positiefs te doen met de tweets van Trump, die over het algemeen vaak een negatieve lading hebben gekregen. "We dachten: waarom proberen we niet wat geld te verdienen aan zijn tweets? Dan doneren we al het geld aan goede doelen, zodat de mensen die gekwetst zijn door deze tweets ervan kunnen profiteren", legt Horn uit.

De goede doelen waar het team aan doneert zijn gevarieerd, maar hebben meestal een relatie met de tweet die werd verkocht. Zo doneren de studenten aan het Asian American Mental Health Collective wanneer een tweet met de woorden 'China Virus' wordt verkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie