Naar homepage
Games & gadgets

Als GTA 6 zich zou afspelen in Nederland

  1. Newschevron right
  2. Als GTA 6 zich zou afspelen in Nederland

Stel je eens voor dat Grand Theft Auto 6 zich zou afspelen in Nederland. Racen in je sportauto door de lange lanen van Rotterdam met FunX op de radio. Even in Amsterdam stoppen voor een broodje kroket, in Rotterdam voor kapsalon of een broodje haring op het strand van Scheveningen.

GTA NL

Zoek je een thrill? Dan kan je basejumpen vanaf de Domtoren in Utrecht. Liever rusten? Bezoek de Veluwe. Ben je de herten zat? Dan kan je altijd nog drugsdealen in de Rotterdamse havens. Nederland klinkt als de ideale plek voor een typische GTA-game. De game zou na New York (Liberty City), Miami (Vice City) en de staat San Andreas (Californië) met Los Angeles (Los Santos), San Francisco (San Fierro) en Las Vegas (Las Venturas) voor een nieuw land kunnen kiezen, maar de volgende drie steden zijn misschien realistischer:

GTA Chicago

De stad Chicago staat al centraal in meerdere mafiagames, maar het heeft nog nooit een plekje gehad in de GTA-reeks. De makers van Rockstar Games zouden in het verleden al Chicago in de vorm van 'GTA Lake City' aangekondigd hebben, maar dat bleek complete onzin te zijn. Toch zou het ontkennen ook een bewust misleidende actie van Rockstar kunnen zijn om het spel rustig te kunnen ontwikkelen.

GTA Tokyo

Rockstar Games heeft ooit GTA Tokyo overwogen, maar niemand had zin om al die lichtreclames te maken. Nee grapje, de makers zijn echt gaan scouten in de Japanse hoofdstad. Ze overwogen GTA Tokyo na GTA 3 en voor GTA Vice City uit te brengen. De infrastructuur van de stad was echter zo ingewikkeld dat het feestje niet doorging.

GTA Londen

De Grand Theft Auto-games van de laatste jaren spelen zich allemaal af in de Verenigde Staten, maar dat was niet altijd het geval. De eerste uitbreidingen van de eerste GTA-game speelden zich bijvoorbeeld af in de Engelse hoofdstad Londen.

Links of rechts rijden?

De makers van GTA houden van flauwe humor. Wat kan je beter belachelijk maken dan die fish & chips-mentaliteit en die ongelofelijke beleefdheid, zelfs als Engelsen ruzie zoeken klinken ze deftig. Een van de hoofdschrijvers van GTA zei in een eerder interview dat Londen een prachtige stad is, maar ook meer geschikt voor andere games. Misschien toch maar GTA Nederland dan...?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie