Games & gadgets

J. Cole staat op de cover van de 'Dreamer'-editie van basketbalgame 'NBA 2k23'

foto: 2K
  1. Newschevron right
  2. J. Cole staat op de cover van de 'Dreamer'-editie van basketbalgame 'NBA 2k23'

J. Cole maakte vorige jaar zijn droom waar om professioneel basketballer te worden. Dat bleef niet onopgemerkt, want de rapper uit North Carolina staat dit jaar op de cover van de aankomende basketbalgame NBA 2k23.

"Gouden standaard"

Jaarlijks komen er diverse edities met verschillende covers uit van de populaire basketbalgame. Dit jaar brengt uitgever 2k de Dreamer-editie uit van NBA 2k23, die exclusief voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S wordt gelanceerd. "NBA 2k is altijd al een plek geweest om nieuw muzikaal talent te ontdekken en blijft een gouden standaard voor het tentoonstellen van alles wat met basketbalcultuur te maken heeft", aldus J. Cole in een statement. Het slechte nieuws is dat de Dreamer-editie van NBA 2k23 afgezien van de VS en Canada nergens anders te koop is. De game wordt exclusief verkocht door de retailer Gamestop, die alleen in die twee landen actief is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

J. Cole als personage te zien

Het goede nieuws is wel dat J. Cole wel voor alle spelers van NBA 2k23 te zien zal zijn in de game. De rapper is namelijk een personage in de verhaalmodus net als zijn Dreamville-handlangers Bas en Elite. "Het is geweldig om niet alleen op de cover van de game van dit jaar te verschijnen, maar ook om deel uit te maken van de MyCareer-verhaallijn, soundtrack en het merk DREAMER naar NBA 2k te brengen", aldus Cole. Daarnaast zegt de rapper dat spelers nog veel meer kunnen verwachten rondom de samenwerking tussen Dreamville en NBA 2k.

"Pijler van cultuur"

Volgens 2k-medewerker Alfie Brody is het talent in de verhaallijn van NBA 2k23 ongeƫvenaard binnen de reeks. "Aan de top van die lijst met talent staat onze eerste coverster die echt op het snijvlak van basketbal en muziek zit. Het binnenhalen van een visionair als J. Cole en Dreamer in het creatieve proces voor zowel de game als de soundtrack laat de pijler van de cultuur zien die NBA 2k23 is geworden."

Fans moeten nog wel even geduld hebben om J. Cole te kunnen bewonderen in de game. NBA 2k23 wordt pas vrijdag 9 september uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie