Games & gadgets

Gaat Googles nieuwe gamestreamingdienst spelcomputers overbodig maken?

foto: YouTube: Tech Insider
  1. Newschevron right
  2. Gaat Googles nieuwe gamestreamingdienst spelcomputers overbodig maken?

Google heeft op het Game Developer Conference grote beloftes gedaan. Met hun nieuwe gamestreamingdienst Google Stadia is er straks namelijk geen spelcomputer meer nodig om te kunnen gamen. Je kan dan 'gewoon' op alle apparaten met een scherm en internet, zoals je telefoon, laptop of televisie, de nieuwste games spelen. Vanuit de cloud zendt Google namelijk de games naar je beeldscherm. Met je toetsenbord, eigen console of een Google Stadia-console kan je vervolgens overal spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VERTRAGING

Aan deze technologie wordt al jaren door verschillende bedrijven gewerkt, maar tot nu toe heeft dat nog niet echt tot grote successen geleid. Dit kwam vooral door de vertraging die er optreed bij het 'verzenden' van de game naar je scherm. Je personage reageert langzamer dan bij een gewone spelcomputer en dat is natuurlijk niet zo handig bij het spelen van actiegames.

ultra hd

Of het Google wel gaat lukken, is de vraag. Er wordt in ieder geval geroepen van wel en daarnaast beloven ze ultra-hd en 60 frames per seconde. Tijdens de presentatie is te zien hoe er in YouTube-video's van films of games een knop toegevoegd wordt waarmee je binnen vijf seconden het desbetreffende spel kunt spelen.

Prijs?

Komende zomer zullen er meer details bekend worden gemaakt over deze nieuwe dienst, zoals de prijs. Later dit jaar wordt Google Stadia beschikbaar in de Verenigde Staten en een groot deel van Europa. Dan zullen we ook weten welke games er te spelen zijn. Want willen grote ontwikkelaars zoals Microsoft en Nintendo hun spellen wel aan Google aanbieden? Tot nu toe zijn Assassin's Creed Odyssey en Doom Eternal in ieder geval al bevestigd.

Ster advertentie
Ster advertentie