Games & gadgets

Waarom investeren Drake en Meek Mill in eSports?

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Waarom investeren Drake en Meek Mill in eSports?

Dat online gamen populair is, hoeven we je niet te vertellen. Toch valt op dat beroemdheden zoals Drake en Meek Mill de laatste tijd opvallend veel investeren in de competitieve variant van het gamen: eSports. Wat maakt het gamen zo populair als extra hossel? Dat vroeg Fernando vanochtend in Start aan Martin Verschoor, algemeen hoofdredacteur van Power Unlimited, Inside Gamer en Gamer.nl.

Geen Ajax - PSV, maar gamers

Martin vertelde bij FunX dat er flink wat geld omgaat in de wereld van eSports. In Nederland is het volgens hem nog in opkomst, maar in Aziatische landen is het gigantisch. "Daar kijken mensen geen Ajax - PSV, maar zitten stadions vol League of Legends-spelers te kijken naar andere mensen die games spelen. Een miljoen euro als prijs voor de winnaar, daar doen ze niet moeilijk over."

Wat heeft Drake hieraan?

Die miljoenen euro's aan prijzengeld zijn interessant voor spelers, maar what's in it for Drake? Volgens Martin Verschoor zal Drake op een bepaald moment ook niet meer de charts domineren en dan zijn eSporters de nieuwe rocksterren. "Je kan ze zien als de nieuwe Ronaldo's en Messi's", zegt Martin. "Ze kunnen niet alleen goud geld verdienen met toernooien, maar ook op Twitch, YouTube en er zit een hele merchandising omheen. Dat is heel erg interessant voor investeerders." En daarnaast investeren beroemdheden ook in de gokwebsites die gebruik maken van deze eSporters. Zo pikken ze nog een graantje mee van andermans skills door slim te investeren.

Ster advertentie
Ster advertentie