Naar homepage
Games & gadgets

Met deze nieuwe Spotify-functie is iedereen de dj van de avond

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Met deze nieuwe Spotify-functie is iedereen de dj van de avond

Spotify heeft een nieuwe functie gelanceerd: Group Sessions. Met deze functie kan je samen met je vrienden tegelijkertijd dezelfde muziek luisteren. Ook hoeft niet één iemand de leiding te hebben over de muziek die afgespeeld wordt en kan je dus allemaal voor dj spelen.

Gezamenlijke lijst

Met de Group Sessions in Spotify kan je samen met meerdere mensen tegelijk naar dezelfde muziek luisteren en deze allemaal bedienen. Als je in zo’n sessie zit kun je tracks toevoegen aan een gezamenlijke afspeellijst.

Coronaproof

Een fijn aspect aan de functie is dat het coronaproof is. Bij gebruik is het namelijk niet nodig om telefoons door te geven. Als de coronamaatregelen weer toestaan om kleine feestjes te houden, komen de Group Sessions dus ook goed van pas. Niet één iemand hoeft de ‘dj’ te zijn, maar je kan allemaal deel uitmaken van de playlist van de avond. De functie is helaas nog niet te gebruiken als je niet bij elkaar bent

Bètaversie

Momenteel loopt nog de bètaversie van de functie, wat inhoudt dat de software nog niet helemaal stabiel is en niet door iedereen te gebruiken is. Alleen bezitters van een Spotify Premium-account kunnen Group Sessions gebruiken. Het limiet van het aantal mensen dat kan deelnemen in een groepssessie is niet duidelijk. De functie is nog alleen te gebruiken via mobiel, dus nog niet via de desktop-app.

Hoe werkt het

De functie is dus alleen te gebruiken door mensen met Spotify Premium accounts. Als je zo’n account hebt, druk je op ‘beschikbare apparaten’. Daar verschijnt een code. Die code moet degene die wil deelnemen aan een groepssessie scannen met zijn mobiel.

Ster advertentie
Ster advertentie