Lifestyle

Deze 3 onopgeloste moordverhalen bezorgen je slapeloze nachten

foto: YouTube: Unsolved Mysteries - Full Episodes, Dennis Romero
  1. Newschevron right
  2. Deze 3 onopgeloste moordverhalen bezorgen je slapeloze nachten

Het is weer de tijd van het jaar dat er enge verhalen verteld worden. En sommige zijn zó eng zijn dat je er 's nachts van wakker blijft. De details zijn zo bizar dat je maar moeilijk kan bevatten dat het echt gebeurd is. Zo ook bij de volgende drie onopgeloste moordverhalen. Get ready...

1. de mysterieuze moord Op ELISA LAM

De moord op Elisa Lam is zo creepy en bizar dat het sowieso in dit lijstje thuishoort. Het is zelfs zo mysterieus dat de Amerikaanse serie American Horror Story er een heel seizoen aan heeft gewijd.

De 21-jarige Chinees-Canadese studente Elisa Lam verdween in 2013 op mysterieuze wijze uit een hotel een Los Angeles. Een aantal weken na haar verdwijning klaagden hotelgasten dat het water vreemd smaakte. Toen een hotelmedewerker de watertank van het hotel checkte, zag hij het lichaam van Elisa daar drijven. Zij bleek daar al weken te liggen. Eng, maar wat er daarna ontdekt werd, is nog veel enger.

Videobeelden

Er werden videobeelden gevonden van de dag van de verdwijning van Elisa. Het filmpje, dat miljoenen keren is bekeken, ging in 2013 niet voor niks viral. Op de beelden is te zien hoe Elisa in een lift stapt, de knoppen bestudeert en zich dan verschuilt in een hoek. Vervolgens springt ze naar de deur, kijkt ze bang om zich heen en staat ze minutenlang bij de liftopening. Halverwege de video loopt ze de gang op en gebaart ze vaag met haar handen, alsof ze door iets is bezeten.

meerdere moorden

Wat een verklaring zou kunnen zijn voor de liftbeelden, is dat Elisa bipolair was en die dag haar medicatie niet had genomen. Maar dat verklaart niet hoe ze terecht is gekomen in de tank. Aangezien het bijna onmogelijk is om daar in je eentje te komen, vooral gezien haar gewicht en lengte. Daarbij staat het hotel bekend om creepy shit: er zouden namelijk meerdere moorden hebben plaatsgevonden. Wat ook verdacht is, is dat de zaak verdacht veel op Dark Water lijkt, een horrorfilm uit 2005. In de film heet de hoofdspeler Cecilia: het hotel waar Elisa vermoord was, heet Hotel Cecil.

Toeval...?

Maar nu het feitje dat de hele zaak helemaal bizar maakt: er werd gedacht dat Elisa misschien tuberculose had, een bacteriële ziekte in de longen. En dat dat de reden was voor haar dood. Duizenden mensen in L.A. hadden die ziekte destijds namelijk. Elisa bleek het echter niet te hebben, maar de test om tbc aan te tonen heet LAM-ELISA... Toeval, of niet?

2. THE ZODIAC KILLER

De zaak rondom The Zodiac Killer is zo bizar dat het gebruikt werd als script voor de enge film Zodiac. Misschien heb je dan ook al eens van The Zodiac Killer gehoord. Deze moordenaar vermoordde in de jaren '70 en '80 minstens vijf mensen.

briefjes

Waar deze moordenaar bekend om staat, is dat hij bij elke moord een briefje achterliet waarin hij zijn volgende moord omschreef en daarbij details noemde die alleen de moordenaar kan weten. Wat het nóg vreemder maakt, is dat bij elk briefje een code zat. In 1974 wist een koppel zo'n code te kraken. Wat er stond, was nogal bizar:"Ik hou van mensen vermoorden omdat het zo leuk is."

Bus met kinderen

Bij een van zijn laatste moorden liet The Zodiac Killer een briefje achter waarop stond dat zijn volgende doelwit een schoolbus vol met kinderen zou zijn. Hij zou ze één voor één vermoorden. De moorden gingen uiteindelijk niet door en The Zodiac Killer is nooit gepakt.

3. Kathy Hobbs voorspelde eigen dood

De moord op het tienermeisje Kathy Hobbs is ook een hele creepy en nog steeds onopgeloste zaak. Kathy voorspelde namelijk haar eigen dood en vermoedde ze dat ze niet ouder zou worden dan zestien. En ze bleek gelijk te hebben: ze werd in 1987 op zestienjarige leeftijd vermoord. What...?

nachtmerrie

Here's what happened: Kathy ging op een avond naar buiten en het leek wel alsof ze wist dat ze niet thuis zou komen. Ze vroeg haar moeder namelijk om een kus, iets wat ze normaal gesproken nooit deed. Toen Kathy's moeder die avond ging slapen, had zij een hele bizarre droom. In een verklaring vertelde zij het volgende: "Ik schrok wakker en het voelde alsof ik op mijn hoofd was geslagen met een steen. Op dat moment kreeg ik een vredig gevoel en dacht ik 'gelukkig is het nu voorbij'. Toen ik de volgende dag wakker werd, was Kathy niet op haar kamer."

'wees niet verdrietig wanneer ik overlijd'

In de weken na haar verdwijning werden er brieven gevonden in Kathy's kamer. In de brieven, die voor haar ouders waren bedoeld, stonden dingen als "Ik hou van jullie" en "Wees niet verdrietig wanneer ik overlijd." De datum van de brieven was één maand voor haar zestiende verjaardag.

bloedsporen

Het lichaam van Kathy werd een aantal dagen later in de woestijn gevonden in Las Vegas. In de buurt lagen stenen met daarop bloedsporen van Kathy. Haar moordenaar is nooit gevonden en de zaak blijft onopgelost. Kathy werd dus wel 16, maar veel ouder niet en dus werd haar vermoeden werkelijkheid.

Ster advertentie
Ster advertentie