Lifestyle

Deze twee zusjes met albinisme veroveren Instagram met hun prachtige foto's

foto: Instagram: Assel_Kamila
  1. Newschevron right
  2. Deze twee zusjes met albinisme veroveren Instagram met hun prachtige foto's

Twee zusjes uit Kazachstan zijn twaalf jaar van elkaar geboren, maar hebben allebei albinisme. De 14-jarige Asel en 2-jarige Kamilia zijn nu veelgevraagde modellen in hun land.

Albinisme

"Er zijn veel mensen die niet weten wat albinisme is", vertelt Asel aan Bored Panda. Moeder Aiman vertelt dat zij zelf ook geschrokken was bij de geboorte van Asel. De artsen stelden eerst geen diagnose, ze dachten dat het meisje zo wit was, omdat ze misschien een Russische vader had. Pas toen moeder Aiman zich in ging lezen, kwam ze erachter dat haar dochter een albino was.

Asel ging eerst naar een school voor gehandicapte kinderen. Later stapte ze over naar een gewone school."In het begin was het natuurlijk moeilijk. Alle kinderen staarden naar haar", vertelt moeder Aiman. Inmiddels gaat alles goed met Asel "Ze doet het heel goed op school. Albino's zijn niet anders dan andere kinderen."

Instagram

Op Instagram hebben de zusjes, die overigens ook nog een 8-jarig broertje hebben, ruim dertigduizend volgers. Ze inspireren hun volgers met prachtige foto's.

Zusjes

Kamila en Asel zijn niet de enige beroemde zusjes met albinisme. De Braziliaanse tweeling Lara en Mara veroveren samen met hun oudere zus Sheila hebben al 135 duizend volgers op Instagram verzameld. De drie zusjes maken prachtige foto's.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie