Lifestyle

8 x low budget dates: zo leer je je date op een andere manier kennen

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. 8 x low budget dates: zo leer je je date op een andere manier kennen

Hoe kan je elkaar beter leren kennen als je een beetje skeer bent en toch heel graag wil? Hoe kan je elkaar eigenlijk op een andere manier leren kennen tijdens een date? Door iets anders te bedenken dan 'een drankje doen'! Misschien ben je een beetje inspiratieloos, maar dat geeft helemaal niet, want FunX heeft je rug. En wel met acht tips.

1. Bedden testen bij de Ikea

Oké, misschien klinkt samen naar de Ikea gaan als couple shit, maar het valt toch te proberen? Verschillende woonkamers langsgaan om te checken of jullie smaak een beetje overeenkomt, bedden testen - alleen even zitten hè! - en misschien wel afsluiten met een broodje hotdog. Misschien wordt het onverwacht wel een van je leukste dates ever.

2. Middernacht naar de bios

Je date middernacht opbellen kan de suggestie wekken dat ze slechts een bootycall is. Maar het hoeft niet. Nu de bios in Amsterdam 24/7 open is, kan je voorstellen om middernacht een filmpje te pakken. Even checken of je date in is voor spontane acties, of hij/zij niet in slaap valt tijdens de film en als je liever nog niet gezien wil worden met je date, dan is een nachtje bios ideaal.

3. Zwemmen...

Als het lekker weer is, dan kan samen zwemmen een heel leuk idee zijn. Het kan zijn dat je date misschien nog niet ready is om zich zo 'bloot te stellen', maar is dat wel het geval... Gaan, geen tijd te verspillen! Even kijken wat voor vlees je in de kuip hebt. Ziet die guy er niet zo goed uit in zijn zwembroek? En zal die mooie meid net zo charmant zijn zonder make-up?

4. De wallen

De wallen? Ja zeker. Het is een interessante omgeving waar je met z'n tweeën doorheen kan struinen. Wil je weten hoe preuts of open minded hij of zij is, dan is dit de ideale manier om daar meteen achter te komen...

5. Samen hardlopen

Daten en sporten tegelijk gaat prima hoor. Heb je het in jullie gesprekken over hoe belangrijk je het vindt om fit te zijn en blijven? Ga dan gewoon een keertje samen hardlopen. Hoe low budget en sportief wil je het hebben? Het geeft niet als de een net iets sneller is dan de ander. Zolang je elkaar maar blijft stimuleren en het gezellig hebt!

6. Skaten

Om nog even in de sportieve hoek te blijven: skaten is ook echt leuk! Trek je skates aan en ga bijvoorbeeld een dagje naar het Vondelpark om vervolgens ergens op een kleedje te belanden voor een romantische picknick.

7. Touren op de motor

Deze is speciaal voor alle motormuizen: doe eens gek en ga roadtrippen op de motor! Heb je er geen? Dan ga je toch gewoon achterop. Zo'n roadtrip brengt niet alleen ongelofelijk lol met zich mee, maar je bent ook nog eens een hele dag met elkaar op pad. Tijd genoeg om elkaar ongeforceerd het hemd van het lijf te vragen en spontane dingen te doen.

8. Play date

Als je geen kids hebt, is het een beetje raar om alleen in de Monkey Town of Ballorig rond te hangen. Maar jij en je date zouden bijvoorbeeld met je kleine nichtje of neefje kunnen gaan. Ook kan je date misschien zijn of haar neefje/nichtje meenemen... Et voilà: zij hebben een play date en jij hebt je date, maar dan net even anders. Tijd voor clichévragen is er in ieder geval niet echt, want jullie moeten ook nog gewoon op de kids letten.

Ster advertentie
Ster advertentie