STER Advertentie
STER Advertentie

Deze dansers zetten Woo Hah! op z'n kop!

Deze dansers zetten Woo Hah! op zn kop!

Zondag 15 juli 2018 - 23:59 uur

|

Door:

Charissa

Headspins, waves en bodyrolls. Op Woo Hah! liet niet alleen het publiek z'n beste moves zien. Zo'n vijftien ervaren dansers trokken op het kleinste podium op Woo Hah! een groot aantal toeschouwers. Bij zieke breakdance moves en beat kills - precieze bewegingen op details in de muziek - ging het publiek los! Kijk mee naar de hoogtepunten van de breakdance versus hiphopdansers battle en maak kennis met een paar van de dansers.

Woo Hah breakdancers vs hiphopdansers battle

dans totaal invert klein 

Pro or nah?

Het niveau van urban dans in Nederland is de afgelopen jaren ontzettend gestegen. Ook is er meer aandacht voor. FunX maakte kennis met een aantal battle-deelnemers en vroeg hen hoe zij dachten over de situatie nu: hoe professioneel is urban dans?

dans roche klein

// VIRGIL (26) //

dans virgil klein

"Ik begon acht jaar geleden met krump en nu ben ik iets langer dan een jaar ook bezig met dance hall. Ik was totaal onwetend in een ervaren groep. Het is een gekke combi, maar het werkt wel." 

Je kunt nu in allerlei gebieden terecht met urban dance. Ook krump wordt groter. Je hebt dansevent IBE voor breakdance, maar tegenwoordig heb je ook krumpers achter Madonna en Beyoncé. Het is een jonge dansstijl, dus het moet nog groeien, maar het wordt steeds polulairder."

dans zwartbroek eenarm onscherp klein

dans joker 2 klein

// TAMARA (25) //

dans tamara chest klein

"Ik ben nu bijna klaar met de tour Role Model van theatergezelschap Dox. Ook ben ik veel aan het repeteren voor een dansgroep waar ik in zit. En binnenkort organiseer ik met een ander danscollectief een house-evenement."

Urban dans is nu professioneel in de zin van er zit business in. Je kan jureren, lesgeven en er zijn veel commerciële opdrachten waar nu ook urban welkom is.  Vroeger zochten castingbureau's meer naar klassiek geschoolde dansers. Ook in de theaterwereld zijn er meer mogelijkheden. Het werkveld wordt steeds groter." 

dans liam klein 

dans jeans short armen klein 

// LUCIANO (17) //

dans luciano grond kruis klein

"Ik doe regelmatig mee aan internationale battles en ik choreograaf op dit moment een theatershow in Duitsland, Am Köningsweg. Hoe ik daar terecht kom? Mensen in de wereld zien mij op YouTube en willen met mij werken. Zo ga ik in september ook door heel China workshops geven." 

Hoe professioneel is urban dans? Hoe professioneel is voetbal, dat moet je je afvragen. Sommige dansers hier trainen nog meer dan pro voetballers. Het wordt zwaar ondergewaardeerd. Ik begin elke dag om 10:00 uur en dan kom ik om 00:00 thuis, met een beetje geluk om 23:00 uur. Mensen onderschatten urban dans heel erg, maar er zit heel veel werk in dat je met het blote oog niet ziet."

dans zwartbroek onscherp klein

dans break fly klein

Woo Hah breakdancers vs hiphopdansers battle II

Populair op FunX.nl

  • Sher (26) stuurt grappige piemelportretten terug naar dickpic-stuurders

  • Imanuelle Grives biedt excuses aan bij 'Suriname'-première

  • Boef probeert gratis patatje te fixen bij Lil' Kleine

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Ciara en Dennis zijn vertrokken, nieuwe storm komt eraan: Ellen

  • Syrische vader leert dochter om te lachen bij bominslagen