Lifestyle

9 tips om er dit weekend ook thuis een feestje van te maken

foto: YouTube: Beyoncé
  1. Newschevron right
  2. 9 tips om er dit weekend ook thuis een feestje van te maken

Het wordt dit weekend heerlijk lenteweer, maar het is helaas nog steeds heel belangrijk dat iedereen binnen blijft. Verveel je je rot en heb je geen idee wat je daar aan kan doen? Hier onder vind je genoeg opties die je het hele weekend (en daarna) zoet houden.

1. Live dj

Op een gekke tequila-party moeten we nog even wachten, maar ondertussen kun je thuis natuurlijk ook een feestje bouwen. Zo kun je morgen om 22.00 uur live genieten van een dj-set van Lucky Jones op het YouTube-kanaal van FunX, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de radio aanzetten! Zo kun je vanavond bijvoorbeeld losgaan op Moradzo & Friends (19:00 - 21:00) en morgen tijdens The Partysquad (21:00 - 22:00) en Moreira's Mansion (22:00 - 23:00). Sluit je telefoon aan op een speaker, koop een discolamp, trek je danskleding aan en ga los!

Met de speciale FunX Lockdown-playlist kun je lekker losgaan op tracks die helemaal bij de huidige situatie passen. Zo luister je in de lijst naar Afstand van Dopebwoy tot Sicko Mode van Travis Scott en Drake. De lijst wordt dagelijks aangevuld, dus saai wordt ‘ie ook zeker niet.

2. Cocktails maken

Je kan dan wel niet naar de bar gaan, je kan wel de bar naar huis halen! Er staan tientallen recepten voor lekkere cocktails online, zo hoef je je geliefde Mojito’s, Cosmopolitans en Sex on the beach’s niet te missen. En het handige is: je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel alcohol er in je cocktail gaat.

3. Dagje wellness

De meeste spa's en beautysalons zijn nu gesloten. Je kan de boel laten zoals het is, maar je kan ook thuis je eigen beautysalon namaken. Maak zelf gezichts- en haar maskers, doe je nagels en geef je voeten een beurt. Na een dagje wellness-at-home kun je er weer fris tegenaan.

4. Online spelletjes spelen met je vrienden

Vind je het leuk om spelletjes te doen met je vrienden? Dat kan je gewoon blijven doen! Op deze site kan je bijvoorbeeld Catan en Monopoly spelen. Via deze app kun met maximaal zestien matties tegen elkaar Weerwolven.

5. Kleurboek voor volwassenen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar kleuren kan ook een leuk tijdverdrijf zijn! Als je in een zoekmachine zoekt op ‘kleurboek voor volwassenen’ kom je heel veel soorten kleurboeken tegen die je voor een niet al te hoge prijs kan bestellen.

6. Foto-albums maken van vorige vakanties

Een fotoboek samenstellen is een typisch uitstel-werkje. Waarschijnlijk ben je al een half jaar geleden op vakantie geweest en is dat fotoboek wat je wilde maken van alle vakantiekiekjes nog steeds niet tot stand gekomen. Goed nieuws, je hebt dit weekend genoeg tijd om je er toch toe te zetten!

7. Stuur een kaartje

Tegenwoordig is het sturen van kaarten een stuk minder normaal dan vroeger, maar het is honderd procent zeker dat je dierbaren het leuk vinden om een kaartje van je te ontvangen. Je kan je creativiteit helemaal kwijt in het ontwerpen van de kaarten, zelf geknutseld of online.

8. Bellen en facetimen

Deze optie is eigenlijk best wel voor de hand liggend en misschien heb je je vrienden en close-familie al gebeld, maar het is ook een idee om mensen te bellen die je juist al een lange tijd niet gesproken hebt. Zo heb je in ieder geval genoeg te bespreken.

9. Zonnen in de tuin of balkon

Niet iedereen heeft een tuin, dakterras of balkon. Voor degenen die dit wel hebben, kan je natuurlijk gewoon daar in de zon tannen en een boekje lezen bijvoorbeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie