Lifestyle

Halle Berry is 52 geworden en deelt hoe ze zo fit blijft

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Halle Berry is 52 geworden en deelt hoe ze zo fit blijft

Halle Berry vierde dinsdag haar 52ste verjaardag. Vraag je je wel eens af hoe deze prachtige actrice er zo geweldig uit blijft zien? De 52-jarige schoonheid maakt daar geen geheim van. Haar Instagram staat vol met tips over hoe je zo fit mogelijk wordt en blijft. Ze probeert anderen niet alleen te inspireren om er goed uit te zien, maar vooral ook om zich goed te laten voelen.

1. #Fitnessfriday

Hoe Halle zo fit blijft? Vooral door heel veel te sporten. Ze deelt elke vrijdag een bepaalde fitnessroutine op haar Instagram. Ze legt uitgebreid uit hoe je de oefening moet uitvoeren, maar vertelt er ook bij wat je er precies mee traint en waarom de oefening belangrijk is om te doen.

"Velen van ons blijven hangen in dezelfde routines en we vragen ons dan af waarom we geen vooruitgang meer zien. Nou, hier is het antwoord: je moet je systeem een shock geven en je lichaam nieuwe oefeningen geven waar het op kan reageren."

2. yoga

Fitness is niet de enige vorm van beweging waar Halle heel fanatiek in is. Ze doet daarnaast veel aan yoga.

3. meditatie

Halle combineert yoga ook met meditatie door een bepaalde pose minutenlang aan te houden. Voor Halle is mediteren een manier om moeilijke tijden door te komen.

"In het leven komen we vaak in situaties terecht waarin we ons verslagen, gekwetst, onzeker, verdrietig, eenzaam of bang voelen. Ik heb geleerd dat in zo'n donkere periode de kracht van binnen heel belangrijk is voor mij."

4. stretching

Wat volgens Halle ook erg belangrijk is om te doen, is stretchen. Een work out is voor haar niet compleet zonder een goede stretch. Zo blijft ze flexibel en voorkomt ze blessures.

"Voor mij is fitness niet alleen over hardlopen, liften en slaan. Voor mij gaat atletisch en fit zijn ook om stil zijn, stretchen en ademen."

5. lachen

De fitnessfoto's van Halle zien er allemaal heel serieus en toegewijd uit, maar iets dat er voor haar niet mag ontbreken is lol! Er mag natuurlijk ook gelachen worden, want zo houd je een work out volgens haar beter vol.

6. Skin Care

Halle besteedt ook veel aandacht aan het verzorgen van haar huid. Op Instagram deelt ze regelmatig allerlei tips over maskers, theesoorten en voeding die je huid elastisch houden.

7. lazy sunday

Sporten is misschien heel belangrijk voor Halle, maar rust evengoed. Dus vindt ze het belangrijk om soms even wat tijd voor zichzelf te nemen

8. niks

En dat betekent soms ook een dag helemaal niks doen.

9. Voeding

Een groot gedeelte van Halle's gezonde levensstijl wordt bepaald door haar voeding. De 52-jarige actrice heeft al bijna haar hele leven diabetes type 2 , waardoor ze altijd goed over haar voeding moeten nadenken. Al jaren volgt ze een ketogeen dieet, dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en eiwitinname en een verhoogde vetinname.

"Ik ben er ook van overtuigd dat het grotendeels verantwoordelijk is geweest voor het vertragen van mijn verouderingsproces."

10. Bone Broth

Een van de dingen waar Halle ook bij zweert is bone broth. Een soep getrokken van botten.

11. Enjoy

Of Halle Berry ook wel eens taart eet? Natuurlijk!

12. Birthdaygirl

Kijk maar naar hoe ze haar 52ste verjaardag vierde...

Ster advertentie
Ster advertentie