Lifestyle

Vergeet latex, condoom van hydrogel heeft de toekomst

foto: youtube/uownow
  1. Newschevron right
  2. Vergeet latex, condoom van hydrogel heeft de toekomst

Een nieuwe soort condoom gaat de peniswereld binnenkort mogelijk overnemen. Het condoom wordt gemaakt van een materiaal dat hydrogel heet en extra glibberig is. Het materiaal zou volgens de makers aanvoelen alsof het onderdeel van je huid is. In potentie zou het volgens de onderzoekers zelfs veiliger kunnen zijn dan latex.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Subsidie

Het hydrogelcondoom-project van het Australische bedrijf krijgt een miljoen Australische dollars aan subsidie om het idee uit te werken. Van dat geld gaan ze de nieuwe condooms onder andere uittesten door mensen seks met elkaar te laten hebben. De onderzoekers van Edaemon Technologies hopen dat ze een groot merk weten te strikken, zodat hun hydrogelcondoom binnen twee jaar op de markt kan verschijnen.

Condoom van geitenblaas

De condooms die tegenwoordig gebruikt worden zijn gemaakt van latex, maar in het verleden moesten mensen het doen met linnen, vulkanisch rubber en zelfs geitenblazen. Het nieuwe materiaal heet hydrogel en is een soort water bindend materiaal dat dunner dan latex zou aanvoelen. Daarnaast is het al vochtig van zichzelf, waardoor het risico op een gescheurde condoom (en dus ook op ongewenste zwangerschappen) af zou moeten nemen. Het ziet er in ieder geval charmanter uit dan een geitenblaas om je lala.

Revolutionair

Dokter Robert Gorkin kwam in 2013 op het idee van een hydrogelcondoom. Hij probeerde een hydrogel te creëren dat als een mensenhuid zou aanvoelen. Toen hij hoorde dat de Bill & Melinda Gates Foundation op zoek was naar een revolutionair anticonceptiemiddel, viel alles op zijn plaats. Hij deed een subsidieaanvraag en kreeg een flinke zak met geld. Daarvan bouwden hij en zijn team het prototype van het hydrogelcondoom.

Ster advertentie
Ster advertentie