Lifestyle

10 Europese budgetbestemmingen om de kou te ontvluchten

  1. Newschevron right
  2. 10 Europese budgetbestemmingen om de kou te ontvluchten

Heb jij liever een blauwe dan een grijze lucht? Laat jij je winterjas liever in de kledingkast hangen? En heb jij 's winters een flinke vitamine D tekort? Dan kun je maar beter de winterkou ontvluchten. Dat kan ook met een klein budget! In een groot gedeelte van Zuid-Europa heerst er namelijk ook in de winter nog een aangename temperatuur.

1. Napels, Italië

Voor zo'n zeventig euro heb je een vliegticket naar Napels. 's Winters wordt het in de Italiaanse stad rond de vijftien graden. In de buurt van Napoli vind je het bijzondere Pompeï en binnen een uurtje zit je in de prachtige Amalfi kust met uitzichten zoals onderstaande foto.

2. Porto, Portugal

Ook in Porto is het 's winters rond de vijftien graden. In deze tweede grootste stad van Portugal kun je heerlijk ronddwalen in schattige straatjes, wandelen langs de rivier of - als je van wat meer actie houdt - gaan surfen bij een van de nabijgelegen stranden. Klinkt goed toch? Het mooie is dat je al vanaf veertig euro tickets naar deze bestemming kunt vinden.

3. Sevilla, Spanje

In de zonnige stad Sevilla kan het 's winters tussen de vijftien en twintig graden worden. De ideale temperatuur om het prachtige paleis Real Alcázar te bezoeken. Of ga op zoek naar lekkere hapjes in de Mercado de la Encarnación. Ticketprijzen naar Sevilla liggen rond de tachtig euro in de wintermaanden.

4. Mallorca, Spanje

Echt strandweer is het niet gedurende de winter op Mallorca, maar met temperaturen van rond de achttien graden kun je wel van het zonnetje genieten. Voor nog geen vijftig euro zit jij op het zonnige eiland.

5. athene, Griekenland

De winter is een perfecte tijd om de Griekse hoofdstad Athene te bezoeken. Er zijn dan namelijk - in tegenstelling tot 's zomers - niet zoveel grote groepen toeristen. Daarnaast zijn verschillende toegangsprijzen in het laagseizoen goedkoper. Natuurlijk is je stedentrip aan Athene niet compleet zonder een bezoek aan de Akropolis. In de wintermaanden is het zo'n veertien graden in Athene. Ticketprijzen liggen rond de 80 euro.

6. Cyprus

Cyprus is een 's zomers een populaire vakantiebestemming door de mooie stranden die het eiland te bieden heeft. Maar ook 's winters is het een heerlijke plek om te zijn. Overdag kan het tot 23 graden worden. De tickets zijn wel iets duurder dan de rest van de bestemmingen in deze lijst, namelijk ongeveer 110 euro.

7. Valencia, Spanje

Valencia is een geweldige bestemming voor een citytrip in de wintermaanden. 's Zomers wordt het hier makkelijk veertig graden en dat is geen ideale temperatuur voor sightseeing, maar 's winters ligt de temperatuur rond de zestien graden. Perfect dus om wat van de stad te zien. Voor rond de 50 euro zit jij op een terrasje in het levendige Valencia.

8. Málaga, Spanje

Málaga is de stad van de tapas. In de levendige straten van de stad staat het 's middags en 's avonds vol met mensen die bij een van de barren een hapje aan het eten zijn. 's Winters kan de temperatuur oplopen tot zo'n twintig graden. Dat is een perfecte temperatuur om een bezoekje aan Castello de Gibralfaro te brengen, het kasteel dat midden op een berg ligt en uitzicht over de stad en de zee biedt. Tickets heb je al vanaf 65 euro.

9. Malta

Malta bestaat uit de eilanden Malta, Gozo en Comino. Het land heeft een rijke geschiedenis en is door veel verschillende volkeren bewoond. Om die reden vind je er Italiaanse, Libanese, Griekse en Arabische en Franse invloeden. In december is het zo'n 18°C in Malta. Ticketprijzen liggen rond de zestig euro.

10. lanzarote, Spanje

Op zo’n vier uur vliegen vanuit Nederland ligt het Canarische eiland Lanzarote. Lanzarote is een vulkanisch eiland en dat levert een aantal bijzondere bezienswaardigheden op. Huur een auto en rijdt langs alle mooie plekken die het eiland te bieden heeft. En als je gelukt hebt kun je zelfs aan het strand liggen, want in december kan het er 21 graden worden. Je vliegt al vanaf dertig euro naar Lanzarote.

Ster advertentie
Ster advertentie