logo
Lifestyle

CrossFit-oprichter stapt op na omstreden George Floyd-uitspraken

bron: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. CrossFit-oprichter stapt op na omstreden George Floyd-uitspraken

Topman Greg Glassman gaat het Amerikaanse fitnessbedrijf CrossFit verlaten. Hij kreeg de afgelopen dagen veel kritiek, na uitlatingen over de Black Lives Matter-beweging. Glassman reageerde boos op een tweet van een sportschoolhouder die het opmerkelijk vond dat CrossFit zweeg over de dood van George Floyd. Ook zou de oprichter in een videovergadering met sportschoolhouders hebben gezegd dat hij niet rouwt om de dood van Floyd.

Pensioen

Greg Glassman bood zijn excuses aan op Twitter, maar heeft uiteindelijk toch besloten om afscheid te nemen van het bedrijf. In de verklaring waarin hij zijn pensioen aankondigt, staat dat hij onbedoeld veel mensen heeft gekwetst en dat hij het bedrijf niet in de weg wil staan. Het bedrijf CrossFit vraagt om vergiffenis en is een intern onderzoek begonnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sportscholen

Duizenden sportscholen wereldwijd hebben sinds de uitlatingen van Glassman hun samenwerking met CrossFit stopgezet. Ook de grote kledingsponsor - Reebok - trok zich terug. In Nederland hebben onder andere de sportscholen van Arie Boomsma gereageerd op de uitlatingen van Glassman. Vondelgym liet weten dat ze hun contract niet met CrossFit zullen verlengen, omdat ze niet geassocieerd willen worden met individuen of organisaties die belangrijke waarden zoals diversiteit en gelijkheid niet hoog in het vaandel houden.

Dave Castro

Greg Glassman wordt opgevolgd door Dave Castro. Hij zegt in een verklaring dat CrossFit als merk beschadigd is en dat hij er alles aan gaat doen om miljoenen mensen samen te brengen om te blijven sporten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie