Lifestyle

Shop till you drop in deze 7 steden

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Shop till you drop in deze 7 steden

Behoefte aan een nieuwe garderobe én een vakantie? Waarom combineer je het niet gewoon?! Het kan heel makkelijk, hoeft niet per se in een westerse wereldstad en is nog leuk ook. De kleding en spullen die je in een ander land koopt, zul je misschien niet zo snel hier in Nederland vinden, het kan zelfs een stuk goedkoper zijn en je geniet ook nog eens van een hele andere omgeving. Wat wil je nog meer?!

1. Istanbul

Op zoek naar mooie leren jassen of prachtige sieraden? Dan ben je op de Grand Bazaar in Istanbul aan het juiste adres. Het wemelt er namelijk van de winkeltjes waar ze dat verkopen. Ook het drukke Taksim, een drukke uitgaans- winkel- en horecawijk, zal je vast in je behoefte voorzien.

2. Marrakech

Laat je betoveren door het magische 1001-nachtengevoel in Marrakech. Ga vanuit het Djemaa el Fna-plein rechtstreeks door naar de smalle steegjes om je te omringen door mensen die de mooiste leren tassen, Arabische lampjes en Marokkaanse kleding aan je proberen te verkopen. Onderhandelen maar! Wil je op een iets modernere manier shoppen, dan kan je terecht bij de Menara Mall.

3. Bangkok

Bangkok is een echte wereldstad met immens grote shoppingmalls. Ga bijvoorbeeld naar MBK Center, Terminal 21 of Central World en je zult er door de grootte misschien wel verdwalen. Als je klaar bent met shoppen, kan je lekker eten bij de foodcourts op de bovenste verdieping. Behalve deze grote shopping malls, kan je ook pareltjes ontdekken terwijl je rondwandelt op een van de verschillende markten.

4. Londen

Elke shopliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in Londen. Vintagelovers gaan onder ander naar het creatieve hart van de stad: Shoreditch. Maar vintage is ook te vinden op bijvoorbeeld een van de markten in Camden Town. Deze stad is zo divers en heeft een groot aanbod, want iedere type shopper komt aan z'n trekken. Als je liever kleding en schoenen van bekende ketens koopt, zijn winkelstraten als Oxford Street, West End en Regent Street waar je lekker los kan gaan.

5. New York

Eigenlijk is het doelloos rondlopen en dan op iets heel unieks qua kleding of schoenen stuitten het leukst, toch? Dat kan in zo'n grote stad als New York heel goed. Zo tref je in Harlem bijvoorbeeld ineens een Afrikaans winkeltje met de mooiste houten oorbellen, vind je de meest unieke sneakers onder andere bij Flight Club tussen al het theatrale van Broadway, ga je voor een ervaring in een van Amerika's grootste warenhuizen naar Macy's en word je op Times Square niet alleen verblind door alle lichten, maar ook door allerlei verschillende winkels. Kortom, veel te veel om op te noemen.

6. Singapore

Singapore wordt ook wel gezien als het Dubai van Azië. Het is een van de meest welvarende Aziatische landen en dat is goed te zien. Het is bijna alsof je je in de toekomst bevindt. En in die toekomst kan je ook prima winkelen. Singapore telt namelijk een groot aantal winkelcentra aan Orchard Road, dé winkelstraat van Singapore.

7. Praag

Praag staat misschien bekend als een historische cultuurstad, maar vergis je niet, want shoppen kun je er ook volop! Bijvoorbeeld in de gigantische mall Palladium, warenhuis Kotva of bij de drukke winkelstraat Na Prikope.

Ster advertentie
Ster advertentie