Lifestyle

Throwback naar 13 games die je vroeger sowieso hebt gespeeld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Throwback naar 13 games die je vroeger sowieso hebt gespeeld

Het is Throwback Thursday, vandaag blikken we terug op 13 games die je vroeger sowieso hebt gespeeld. Of dat nou op de Nintendo, computer of GameBoy was.

1. Rollercoaster Tycoon

Je eigen attractiepark beheren waar je fantastische achtbanen bouwde om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Een echte game klassieker! Het spel kwam voor het eerst uit in 1999 en in 2002 verscheen RollerCoaster Tycoon 2. Tegenwoordig kan je het spel ook spelen op je mobiel.

2. The sims

Je eigen huis bouwen, Sims laten verdrinken en cheatcodes voor oneindig veel geld: in The Sims kan alles. Misschien stiekem nog de favoriet van velen. Het is alweer 18 jaar geleden dat deze game uitkwam. Inmiddels heeft het spel veel verschillende thema's en delen gekregen zoals: The Sims: Het Rijke Leven en The Sims: Superstar.

3. Super Mario kart

Racen met verschillende personages zoals Mario, Luigi, Yoshi en Princess Toadstool. Eindeloos uitglijden over bananenschillen en keuze uit verschillende wagens. Super Mario Kart is en blijft een van de populairste racespelletjes ooit.

4. Legend of zelda

De liefhebber van velen en een klassieker in het action-adventuregenre. De game draait om de jeugdige held Link, de jonge prinses Zelda en de koning van het kwaad: Ganon. De eerste game is uitgebracht door Nintendo in 1986.

5. Online Soccer Manager

Manager zijn van een voetbalclub, een droom voor veel voetballiefhebbers. Misschien dat je dit spel herinnert onder de naam Online Football Manager. In 2001 werd dit spel in Nederland uitgegeven door Gamebasics. Tegenwoordig is het spel in veel verschillende talen beschikbaar.

6. Tetris

Het melodietje van het spel is bijna net zo iconisch als het spel zelf. Tetris is een van de bekendste puzzel spelletjes die al minstens 30 jaar meegaat. Blokjes roteren en horizontaal verplaatsen op je GameBoy, het was zo verslavend!

7. Habbo hotel

Habbo Hotel was dat spel waarvoor je uren achter je computer doorbracht. Credits kopen, je kamer inrichten en chatten met andere leden in clublounges. Het is alweer 18 jaar geleden dat dit spel voor het eerst geïntroduceerd werd. Echter heeft het spel geen chatfunctie meer en is het een stuk moderner geworden.

8. Need for speed

Racen met verschillende auto's op verschillende circuits en achtervolgd worden door politiewagens. De orginele Need for Speed werd in 1994 uitgebracht voor 3DO. Later werd het spel uitgebracht op verschillende platformen waaronder Windows, Mac en PlayStation.

9. Tekken

Je tegenstander verslaan met behulp van onder andere combo's en worpen. Tekken is een van de succesvolste reeks van videospellen van de Japanse spellenmaker Namco. Het spel verscheen voor het eerst in 1994 en heeft alweer tien delen.

10. Duck hunt

Als je echt oldskool bent moet je deze herkennen. Duck Hunt voor de NES was een ware klassieker die je reflexen op de proef stelde.

11. Minecraft

Blokjes plaatsen en vrij rondlopen in een virtuele wereld, wie herrinert zich Minecraft nou niet? Het spel heeft veel successen behaald waaronder verschillende gameprijzen.

12. Donkey kong

Tonnen die over de grond rollen ontwijken om Pauline te redden van de grote gorilla Donkey Kong. Het spel is een van Nintendo's eerste successen. Ook van dit spel zijn er meerdere delen gemaakt zoals Donkey Kong Jr en Mario vs. Donkey Kong.

13. pacman

Eet alle blokjes op, maar vermijd de spoken. In de Arcadehallen was het spel al razend populair. Het spel werd voor het eerst uitgebracht in 1980 en groeide uit tot een van de succesvolste spellen aller tijden. Hedendaags gaan mensen nog steeds hard op Pacman.

Ster advertentie
Ster advertentie