Lifestyle

In De Gym Met...Ta Joela: "Vrouwen moeten ophouden over mijn billen"

  1. Newschevron right
  2. In De Gym Met...Ta Joela: "Vrouwen moeten ophouden over mijn billen"

Naam: Ta JoelaLeeftijd: 22Favoriete work-out: pull-upsTraint graag: bovenlichaamVindt het mooist aan zichzelf: gezicht. Vindt het one of a kind en denkt dat mensen zijn gezicht na één keer zien onthoudenTraint: twee tot vier keer per week

Joel a.k.a. Ta Joela ken je van de Frenna-imitaties, de parodie Rappers in de klas en zijn sportexperimenten voor YouTube-kanaal #First. In een sportschool in hometown Dordrecht spraken we de vlogger over spieren kweken als forever slanke jongen, grijze joggingsbroeken en hoe sexy tekenfilmfiguren kunnen zijn.

Door je vlogs en sketches kom je vaak in aanraking met verschillende sporten, ben je zelf een sportief persoon?

"Ik ben sportief en lui tegelijk. Ik kan de hele dag in mijn bed blijven liggen. Ik ben wel bewust bezig met balans in rust en uitdaging. Ik heb drie jaar veel gebokst, maar ben daarmee gestopt. Ik ben echt goed, maar tijdens het trainen kan het heel intensief worden tijdens sparren. En ik ben eigenlijk niet heel agressief. Ook had ik er op een gegeven moment minder tijd voor. Ik had geld nodig en moest meer werken."

"Brede types groeten mij nu ook"

Je bent pas een paar maanden geleden begonnen met trainen, Vanwaar die motivatie?

"Sommige mensen zeiden dat ik niet breed kon worden. Ik kom uit een omgeving van misgunnerij, maar dat is motiverend. Ik heb zelfs een weddenschap afgesloten voor 1000 euro dat ik in februari 75 kilo aan spierbundel ben. Nu ik sport, trek ik ook een ander publiek aan. Fitnessers en brede types groeten mij nu ook."

"Vrouwen hebben niets te zoeken bij de billen van mannen. Tenzij de man daarvoor openstaat."

Op Insta stories zei je: mannen vinden het niet fijn als vrouwen praten over hun billen. Is dat zo?

"Ja, laat die dingen. Ik train mijn billen niet, maar toch hebben mensen commentaar erop. Ik ben daardoor ook gestopt met het dragen van grijze joggingsbroeken. Mannen praten altijd over de billen vrouwen, omdat we daar iets mee kunnen doen, maar vrouwen hebben daar niets te zoeken. Tenzij een man daarvoor openstaat dan."

Hoe vaak krijg je dm’s van meisjes die zeggen dat ze je lekker vinden?

"Het gebeurt wel vaker dat ik dm’s krijg met complimentjes over mijn lichaam. Van meisjes die zeggen dat ze mij mooi vinden, bijvoorbeeld. Dat is niet per se extra motivatie, want ik doe het echt voor mezelf."

Wie bewonder je om zijn fitheid?

"Bizzey, want zijn lichaam is echt gespierd. Zelf ben ik goed op weg met spieren kweken. Ik ben de afgelopen weken snel aangekomen in spierkracht. Maar ik doe het meer op gevoel, ik kijk niet naar cijfers zoals calorieën."

"Spuiten om breed te worden, telt niet mee."

Wat is voor jou de definitie van een fitgirl?

"Het lichaam van Elastic girl, van The Incredibles. Ik zag haar veertien jaar geleden voor het eerst en ik kreeg toen al tintelingen daar beneden, alleen wist ik nog niet wat het was."

Wanneer ben je als man te ver gegaan met fitness?

"Als je gaat spuiten om breed te worden, dan heb je verloren. Dat tel je niet meer mee."

- In de rubriek In De Gym Met... duikt FunX de (thuis)sportschool, de yoga- of dansschool in met online influencers en bespreekt gezondheid, geluk en nog veel meer -

Ster advertentie
Ster advertentie