Music

De Lift: Dana & Yes-R (Afl.5)

  1. Newschevron right
  2. De Lift: Dana & Yes-R (Afl.5)
De deuren van 'De Lift' gaan in 2013 voor het eerst open voor Yes-R en Dana. Ze zingen hierbij samen het nummer 'Harder Dan Ik Hebben Kan' van Bløf. De tekst van het couplet is door Dana zelf geschreven en de muziek is verzorgd door dj Idriss en Tim Beumers.

De lift is hét FunX platform voor onbekend talent. Hierbij ontstaat een spontane muzieksessie tussen onbekend talent en een ervaren artiest. Eerder gingen artiesten als Yayz & Maikal X, Donna Lugassy & Baby, Faisal & Sabrina Starke, Gianno Nino en Janna Haring hun voor.

{source}
<iframe width="550" height="330" src="http://www.youtube.com/embed/SXY1njGSkDg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}


Naam: Dana Leeuwenburgh
Geboren op: 11 december 1989
Woonplaats: Utrecht
Genre: Alternative/pop/jazz
Website: flavors.me/danaleeuwenburgh
Facebook: facebook.com/dana.leeuwenburgh
Twitter: n.v.t.
Hyves: n.v.t.
YouTube: n.v.t.
Soundcloud: soundcloud.com/danaleeuwenburgh

De 23-jarige Dana Leeuwenburgh is geboren in het Achterhoekse Winterswijk. Haar interesse voor muziek begon ongeveer rond haar tiende toen ze op de basisschool samen met vriendinnen liedjes ging schrijven. Al snel nam ze gitaar- en zanglessen.

Na de middelbare school verhuisde ze naar Enschede om de opleiding Singer&Songwriter op het Artez Conservatorium te volgen. Dit paste niet helemaal in haar straatje waardoor ze besloot om zich muzikaal te ontwikkelen op de Herman Brood Academie in Utrecht.
Eind 2011 vormde zij samen met vier andere muzikanten/klasgenoten de alternatieve popband 'Daydreamer' waarmee zij in verschillende finales van bandcompetities stonden. Ze bereikten onder meer de finale van de Grote Prijs Utrecht en hebben bovendien meerdere malen bij 3FM gespeeld. In de zomer van 2012 besloten de bandleden om hun eigen weg in te slaan.

Momenteel is Dana bezig met het uitwerken van haar nieuwe nummers die zij binnenkort met eigen band naar buiten wil brengen. Het gaat om alternatieve popmuziek met een klein vleugje jazz/klassiek.

Yes-R
Yes-R begon al op 16-jarige leeftijd met rappen. In 2005 brak hij door met de single 'Stel Je Voor' waar Baas B ook op te horen was. Voor het grote publiek werd hij pas bekend toen hij samen met Ali B het nummer 'Leipe Mocro Flavour' had uitgebracht. Dit nummer haalde de tweede positie in de Top 40 en Mega Top 50.

In augustus 2005 werd zijn debuutalbum 'Mijn Pad' gelanceerd. Van dit album verschenen de 3 singles; Fissa, Mijn Pad en Mammie. Samen met zijn neef Ali B scoorde Yes-R begin 2006 twee hits: 'Ghetto' en 'Rampeneren'.

Hierna volgden de albums Zakenman deel 1 in 2007, gevolgd door Zakenman deel 2 een jaar later. Hij wint in 2009 de TMF Award voor beste Urban Act en is een van de meest bekeken Nederlandse artiesten op YouTube. Zijn meest recente album 'Fashion' werd in september 2012 gelanceerd.
Ster advertentie
Ster advertentie