Music

'Harlem Shake' producer Baauer aangeklaagd?

  1. Newschevron right
  2. 'Harlem Shake' producer Baauer aangeklaagd?
De vele knotsgekke video's van Baauer's 'Harlem Shake' track zijn al wekenlang een grote rage op het internet. Dit nummer staat momenteel dan ook op de eerste positie in het Amerikaanse Billboard.

Op de track zijn de woorden 'Con Los Terroristas' (met de terroristen) te horen. Dit belangrijke stukje is de stem van een bekende reggaetonero; Héctor el Father. In de jaren 90 vormde hij samen met Tito el Bambino een duo. Na enige tijd begonnen beide artiesten aan een succesvolle solocarrière. In 2008 stopte hij met het maken van muziek om zich als priester te richten op het geloof.

Baauer heeft tot nu toe echter geen toestemming gevraagd om gebruik te mogen maken van Héctor's sample. In een recent interview vertelde de producer heel vaag dat hij het ergens op internet had gevonden. Hij zei niet eens te weten van wie dat audiofragment is. Er verschenen vervolgens verschillende reacties van mensen op internet die de stem van de reggaetonero hadden herkend. Héctor is daardoor zowel door de Puertoricaanse als internationale pers hierover ondervraagd. In een aantal interviews heeft hij al aangegeven een advocaat te hebben ingeschakeld.

Beluister vanaf 0:20


{source}
<object width="550" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oXiXRbj685U?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;&cc_load_policy=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oXiXRbj685U?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0&cc_load_policy=1" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie