Music

DJ Gregor Salto en Mokoomba releasen Messe Messe

  1. Newschevron right
  2. DJ Gregor Salto en Mokoomba releasen Messe Messe
In september kon je stemmen op je favoriete Afrikaanse band. De winnaar mocht vervolgens een single opnemen met de Nederlandse DJ Gregor Salto! Het nummer werd afgelopen zaterdag tijdens Wereldarmoededag gelanceerd.

Fernando sprak met Gregor Salto in Start over deze opvallende samenwerking, goede doelen en het Amsterdam Dance Event dat aankomend weekend zal plaatsvinden.

Mokoomba
De band komt uit Zimbabwe en staat bekend om de energieke en ritmische muziek. Vorig jaar werden ze eerste in Zuid-Afrika tijdens het Inter-Regional Festival."Ze kwamen dinsdag koud van het vliegtuig een beetje slaperig de studio in en toen moesten we aan de slag." vertelt Gregor Salto aan Fernado. "We moesten in het begin elkaar even leren kennen maar uiteindelijk is het wel wat geworden.".

Messe Messe
Het nummer gaat over eens stel dat verliefd is op elkaar. Vervolgens gaan er mensen praten over hun verkering waarop het meisje aan haar vriend vraagt of het geen tijd wordt om te trouwen aangezien iedereen het over hun relatie heeft. De jongen is daar iets minder over te spreken en ziet het trouwen niet echt zitten.

Goede doelen
Naast de Wereldarmoededag is de Haarlemse dj ook bezig met andere goede doelen. "Ik heb net voor het Wereld Natuur Fonds ringtones gemaakt en is het de bedoeling dat ik me meer met deze organisatie ga bezighouden omdat ik de natuur belangrijk vind", aldus Gregor Salto. Verder zijn er ook plannen voor Dance for Life, maar dat is iets voor de toekomst.

ADE
Natuurlijk is Grogor Salto dit weekend aanwezig tijdens het Amsterdam Dance Event. Aanstaande vrijdag organiseert hij het feest Bateria in de Escape waar hij en andere muzikale vrienden draaien zoals Rishi Bass, Gregory, Ron Carroll en Sindney Samson en ook live muzikanten aanwezig zijn.

Luister de track Messe Messe van DJ Gregor Salto en Mokoomba:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/messe.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie