Music

Lady Gaga voor altijd in Amsterdam

  1. Newschevron right
  2. Lady Gaga voor altijd in Amsterdam
Lady Gaga gaf vorige week nog twee grote shows in de Rotterdamse Ahoy, maar ze heeft Nederland niet echt verlaten. Haar 'little monsters', zoals Lady Gaga haar fans noemt, kunnen haar wassenbeeld nu iedere dag bewonderen in Madame Tussauds Amsterdam. Amsterdam is een van de acht steden ter wereld waar vandaag een beeld van Lady Gaga wordt onthuld en ik was erbij.

Lady Gaga naast DJ Tiësto
De 24-jarige superster staat tussen de grootste beroemdheden in Madame Tussauds Amsterdam. Ze heeft een eigen plekje in the spotlight en ze staat om de hoek bij ‘DJ TiËsto’. Het wassenbeeld verscheen tegelijkertijd in Londen, Berlijn, New York, Los Angeles, Las Vegas, Shanghai en Hongkong. Bijzonder aan deze unieke wereldwijde onthulling is dat Lady Gaga op elke locatie een andere outfit aan heeft. Tot het laatste moment was het een verrassing welke look van Gaga er in welke stad zou komen te staan. Ondertussen stond een Lady Gaga look-a-like de vele pers te vermaken totdat het moment aanbrak om het beeld te onthullen.

Fiona Hering onthulde het beeld
Modejournalist Fiona Hering had vandaag de eer om dat te doen. Fiona was razend enthousiast: ‘Het is een van de allermooiste wassenbeelden, zelfs al die kleine haarvaatjes op haar vingers kun je goed zien van dichtbij’. Ook vertelde Fiona dat er een gigantisch prijskaartje aan het project hangt. ‘De beelden kosten elk zo'n 160 duizend euro. De totale kosten komen op ruim 1,3 miljoen euro’.

Lady Gaga is 'petieterig'
En toen was het zo ver: om negen uur werd het beeld onthuld. Fiona Hering mocht het doek van de wassen Lady Gaga afhalen. Ze vertelde in Start dat ze blij was dat Amsterdam de look heeft gekregen met de huidkleurige bodysuit van Maison Martin Margiela. De wassen Lady Gaga heeft verder een torenhoog paars haarstuk bovenop haar hoofd met tot het middel reikende platina lokken. De witte blazer maakt de look helemaal af. Het viel Fiona wel op hoe klein Lady Gaga eigenlijk is. ‘Wat mij opviel is dat ze zo ontzettend petieterig is’ . Het zal je dan ook niet verbazen dat het wassenbeeld enorme plateauzolen draagt. Voor de oplettende fans: deze look heb je eerder kunnen zien in juli 2009 buiten het Phoenix Hotel in Kopenhagen, Denemarken.

Check hieronder de foto van de wassen Lady Gaga.

Ster advertentie
Ster advertentie