Music

I Just Wanna Dance eerder gebruikt door Koreaanse groep

  1. Newschevron right
  2. I Just Wanna Dance eerder gebruikt door Koreaanse groep
Een oplettende FunX-luisteraar ontdekte dat de muziek van Nathalie Makoma's single I Just Wanna Dance al eerder is gebruikt door de Zuid-Koreaanse meidengroep Girls' Generation (in Aziƫ bekend als SNSD). Het lied werd in de zomer van 2009 met de titel Tell Me Your Wish uitgebracht door de negen-koppige groep.

Het nummer is gecomponeerd door Dsign Music en Fridolin Nordso. De platenmaatschappij van Girls' Generation heeft het omgetoverd tot de single Tell Me Your Wish. Sony Music, de platenmaatschappij van Nathalie Makoma, heeft vervolgens weer de rechten van het origineel gekocht. Hierdoor kon Nathalie de muziek gebruiken voor haar huidige XChart single I Just Wanna Dance.De originele titel van de Dsign Music track is 'I Just Wanna Dance'. De songtekst die de ex-Idols zangeres zingt is ook de originele tekst. Voor de Zuid-Koreaanse groep zijn er andere lyrics geschreven.

Girls' Generation - Tell Me Your Wish Nathalie Makoma - I Just Wanna Dance

Dat dit nummer vaker word gebruikt is nu wel duidelijk, zo kwam een luisteraar tijdens zijn zoektocht naar hits in de Oezbeekse pop scene ook met een Oezbeekse versie gemaakt door de meidengroep Dineyra! Zie de clip hieronder.
Dineyra - Raqsga tushgin

Ster advertentie
Ster advertentie