Music

Reverse wil na Jennifer Lopez ook Timbaland

  1. Newschevron right
  2. Reverse wil na Jennifer Lopez ook Timbaland
Producer Reverse werkt mede dankzij DJ Chuckie al een jaar in de Verenigde Staten. Venz en Jiggy spraken de Nederlandse producer in Wat Anders en vroegen hem hoe het is om bijna dagelijks in de studio te zitten met The-Dream en topproducer Tricky. En hoe zit het met de samenwerkingen met Jennifer Lopez, The Pussycat Dolls en misschien zelfs Timbaland?

Chuckie's belofte

DJ Chuckie beloofde Reverse lang geleden om hem naar de Verenigde Staten te halen. Dat bleek geen loze belofte, want Chuckie nam hem vorig jaar mee naar de V.S. en bracht hem in contact met de beroemde Amerikaanse producer: Christopher "Tricky" Stewart. Dat is de man achter het succes van o.a. Justin Bieber's 'Baby', Beyoncé's 'Single Ladies' en Rihanna's 'Umbrella'. "Met hem en The-Dream werk ik nu samen," zei de Nederlandse producer in Wat Anders.



The-Dream op de beat

Reverse legt uit dat The-Dream en Tricky een basis maken en dat hij dat uitwerkt: "Soms zit ik in een kamertje beats te maken en loopt The-Dream langs en wil hij iets schrijven op de beat. Het liefst wil ik dan mijn hele laptop geven. We hebben veel demo's gemaakt, maar het is alleen de vraag wat uitkomt of geplaatst gaat worden. Dat is totaal onder hun leiding."



Jennifer Lopez

Reverse heeft inmiddels al samengewerkt met The Pussycat Dolls en Tamar Braxton, maar werken voor Jennifer Lopez was van een andere level: "Op dat moment was ik echt bescheiden. Ik ben dan niet die stoere Reverse uit Nederland. Want hier begin je opnieuw onderaan de ladder en dat kost veel tijd en energie. Je bent gewend dat als je ergens een studio inloopt dat ze weten wie je bent."

Timbaland

De eerstvolgende grote naam waarmee Reverse de studio in gaat duiken, is misschien Timbaland: "Ik spreek maandelijks met de manager van Timbaland en hoop ook iets met hem te gaan doen." Toch scheelde het weinig of Reverse was weer terug in Nederland: "Laatst dacht ik 'fokkit man ik zit hier elke dag en wil muziek uitbrengen. Daar heb je geen controle over. Dan komt The-Dream de studio inlopen en voel je je weer bevoorrecht dat je hier zit."



Nederland

Het gevoel van tracks uitbrengen kriebelt inmiddels zo erg bij Reverse, dat hij binnenkort tijdelijk terugkeert naar ons kikkerlandje: "Ik wil weer nummers in Nederland uitbrengen, dus ik denk dat ik weer naar Nederland kom om nieuwe nummers te maken." In de tussentijd is hij de scene wel blijven volgen. The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig prikkelen hem en hij vindt hetgeen dat Ronnie Flex en Cho doen "echt goed". Gelukkig zijn er ook vrienden van Reverse in de States, dan is hij toch niet helemaal alleen:

Ster advertentie
Ster advertentie