Music

"Mijn ouders waren geschokt over de videoclip"

  1. Newschevron right
  2. "Mijn ouders waren geschokt over de videoclip"
Dat zei Shakira in een interview met het Duitse magazine Stern over haar nieuwste muziekvideo "She Wolf" waar ze in een huidskleurige catsuit in een kooi danst. "Mijn ouders vroegen me waarom ik zo weinig aanhad. Ze waren in shock." Een reactie die Shakira niet helemaal kon begrijpen. "Het gaat hier wel om de entertainmentindustrie. Mensen kunnen naar me kijken zoals ze willen. Ik weet wie ik ben en bovendien laat ik toch niet mijn intieme lichaamsdelen zien."

"Zoiets ongehoorzaams zou ik nooit doen, hoewel misschien als ik veertig ben",
grapt ze.

Therapie
Shakira is niet meer "dat preutse meisje van vroeger". Ze zegt dat ze veranderd is en zich nu veel vrijer voelt. Conclusie: de Colombiaanse zangeres is anno 2009 happy the way she is, maar, bekent ze, "dat heeft me wel acht jaar therapie gekost." Waar ze in die acht jaar allemaal over heeft gesproken wil ze niet kwijt. "Ik wilde me gewoon analyseren, mijn leven, en het is geweldig iets te hebben dat je niet met iedereen deelt: alles wat ik in die periode heb ontdekt, blijft bij mij." Wel verraadt ze dat ze nu precies weet waaruit haar dromen bestaan en dat ze precies weet wat ze zich wenst.

Schaamte
Kinderen staan in ieder geval niet bovenaan op het verlanglijstje van sexy Shakira. "Eerst wil ik nog een paar grammy's winnen en op tour gaan." Daarnaast is ze ook druk met haar stichting "Bare Feet" waarmee ze arme kinderen in haar thuisland probeert te helpen. Shakira vertelt dat ze zich vroeger schaamde voor de luxe die ze zich opeens kon permitteren. Ze probeerde daar dan ook niet openlijk mee te pronken."Toen ik net mijn eerste geld verdiende heb ik in Barranquilla, mijn geboortestad, een middenklasse appartement gekocht, hoewel ik me iets heel anders had kunnen veroorloven."

Bescheiden
Nu heeft Shakira die schuldgevoelens opzij gezet en heeft ze naast haar huis in Miami, ook een huisje op de Bahama's. Maar opnieuw blijft ze bescheiden. Zo vertelt ze: "het huis op de Bahama's is relatief klein. Het is kleiner dan mijn huis in Miami en heeft naast een kleine studio, maar vier slaapkamers. Én heel veel bloemen. Mijn tuin is heel kleurrijk. Ik hou van paars, daarom heb ik mijn huis ook in die kleur laten schilderen. Maar tot voor kort had ik bijvoorbeeld nog niet eens een auto."

Privéjet
Ze verzwijgt het bestaan van haar privéjet en als ze er naar wordt gevraagd reageert ze verrast. "Hoe weet je dat?" Als ze hoort dat dat in de de New York Times heeft gestaan, zegt ze haast verontschuldigend: "Hmm oké, het leven is kort, ik werk hard en dan moet ik ook wel een beetje kunnen genieten. Maar het ene sluit het andere niet uit: ik doe desondanks toch alles om andere mensen te helpen."

President
En daarin heeft ze gelijk. Met haar stichting heeft ze in Colombia al vijf scholen gebouwd. Bij de opening van de laatste school kwam zelfs president Alvaro Uribe langs. Shakira is dan ook trotser op haar stichting dan op haar muzikale carrière. "Als kind droomde ik al over een school in Barranquilla waar extreem arme kinderen naartoe kunnen gaan. En nu staat hij er, mijn school, met 55 leraren en fantastische sportmogelijkheden, waar iedere dag iets te eten is en kinderen met een lach op hun gezicht naartoe gaan."

Publiciteit
Bang dat ze door politici als de Amerikaanse president Barack Obama en de Britse premier Gordon Brown wordt gebruikt, is ze niet. "het kan zijn dat ze me gebruiken voor hun eigen publiciteit, maar ik gebruik ze toch ook voor mijn eigen projecten. Zij krijgen een mooie foto, ik de toezegging voor iets dat me aan het hart gaat. Het belangrijkste is dat we ons in dezelfde richting bewegen."

Klik hier voor het originele interview.

{youtube}0E6W8pvu0iQ{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie