Music

Black Eyed Peas hebben The Time 'gepikt' van Deadmau5

  1. Newschevron right
  2. Black Eyed Peas hebben The Time 'gepikt' van Deadmau5
De Black Eyed Peas hebben voor de XChart-hit The Time (Dirty Bit) ongevraagd gebruik gemaakt van een track die gemaakt is door de Canadese hitproducer Deadmau5. Hij heeft de loop eerder gebruikt in zijn remix voor Medina's nummer "You and I". Toch lijkt hij geen stappen te gaan nemen.

In een 8 minuten durende chatsessie zegt Joel Thomas Zimmerman, zoals hij echt heet, niet kwaad te zijn. Hij kreeg het bericht over de gelijkenis met zijn remix voor Medina via Facebook en Twitter. "In eerste instantie hoorde ik het niet, totdat ik nog een keer luisterde en de hi-hat hoorde. Daar ontdekte ik pas dat het wel akelig hetzelfde klonk als mijn loop van You and I."

Uiteindelijk heeft Deadmau5 de instrumental van zijn remix erbij gepakt en de tracks vergeleken. Toen hij zeker was van de zaak is hij de waveforms gaan vergelijken en daaruit bleek inderdaad erg overeen kwam met zijn mix.

"looks like the loop was layered on top of a tiny bit (on the snare end) and the "loop" was compressed (which woulda made it doubly compressed in this case) the phases in the kick drum lined up.. which isnt the most rare occurance in the world of "the same fuckin kick over and over and over again"… but enough to give it a closer look for sure. Then that similar reversed highat at the end of every 2nd bar was there again."

Deadmau5 speelt de Black Eyed Peas-track


Medina - You and I (Deadmau5 remix)


The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)




Ster advertentie
Ster advertentie