Music

Geen Songfestival voor Bob Sinclar, Sahara & Shaggy

  1. Newschevron right
  2. Geen Songfestival voor Bob Sinclar, Sahara & Shaggy
Het duo Sahara deed mee aan een wedstrijd om Roemeniƫ te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Daarvoor maakten ze het nummer I Wanna samen met Bob Sinclar en Shaggy. Helaas lekte de track uit en mocht het viertal niet meer strijden voor een plek op Eurovision.

Welke van de vier artiesten hiervoor verantwoordelijk is lees je na de klik..

De wedstrijd waaruit de Roemeense vertegenwoordiger voor het Eurovisie Songfestival wordt gekozen heeft een aantal strenge regels. Een van die criteria is dat de track tot een bepaalde tijd niet uitgelekt mag zijn. In 2010 is de regel dat het Roemeense nummer dat mee deed aan de voorrondes tot 6 februari 2010 niet mag uitlekken. Daar ging het fout voor Bob Sinclar, Shaggy en het duo van Sahara (Roemeense producer Costi Ionita en Bulgaarse zangeres Andrea)

Uitgelekt in New York
Op een gekke manier lekte I Wanna uit en werd het gedraaid op een New Yorks radiostation. Niet lang hierna stond het op YouTube. Deze overzeese zender deed de das om voor Sahara. Volgens de reglementen van de nationale songfestival wedstrijd moesten ze daarom I Wanna intrekken. Hierop besloot Sahara zich volledig terug te trekken uit de competitie.

Kan gebeuren
"Ik wilde al heel lang mijn land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Helaas kan ik dat niet met de huidige regels. I Wanna lekte uit naar een New Yorkse zender en stond binnen de kortste keren ook op YouTube. Dat kan iedere Roemeense artiest overkomen die met zulke grote internationale artiesten werkt," aldus producer Costi Ionita van Sahara.

Bob Sinclar
Nadat hij het bericht hoorde belde Costi naar Bob Sinclar. Hij vroeg de Franse DJ of hij de track had gestuurd naar het radiostation. "Bob Sinclar zei dat hij zoiets niet had gedaan, maar herinnerde zich plotseling iets anders. Twee dagen daarvoor had hij een kleine snippet (audio van 30 seconden) van de I Wanna-remix naar Frankrijk gestuurd. Het kan zijn dat het in dat proces in het internationale circuit is terecht gekomen."

Videoclip I Wanna
Toch wordt de track wel uitgebracht. Begin januari reizen Costi en Andrea naar de zonnige stranden van Jamaica om de clip voor I Wanna op te nemen. Of Shaggy en Bob Sinclar hier bij zijn is nog niet bekend. Check hieronder alvast het nummer!

Bob Sinclar & Sahara Ft. Shaggy - I Wanna

Ster advertentie
Ster advertentie