Music

"ADE moet oppassen dat het niet uit z'n voegen barst"

  1. Newschevron right
  2. "ADE moet oppassen dat het niet uit z'n voegen barst"

Het Amsterdam Dance Event zet de hoofdstad op z'n kop met meer dan 2000 dj's, maar volgens FunX dj Hatim El Khatib is het festival door de extreme populariteit en groei ook enorm veranderd. Naast FunX dj is Hatim ook tour- en productiemanager van Nicky Romero en als insider vindt hij dat het ADE moet oppassen om niet z'n voegen te gaan barsten: "Vroeger draaiden de grootste dj's in kleine en intieme clubs, maar nu merk je dat er massale feesten bij zijn gekomen die steeds moeilijker uitverkopen, terwijl de kleine feesten het nog steeds goed doen. Er is te veel aanbod."

ADE MOET OPPASSEN

Volgens Hatim is de extreme groei van het ADE in het nadeel van Nederlandse acts en creeërt het vooral veel ruimte voor buitenlandse acts. Vroeger was het volgens hem een showcase voor Nederlands exportproduct, terwijl het nu steeds internationaler wordt: Nu komen dj's uit alle hoeken van de wereld kijken wat trending is, om daar hun eigen slaatje uit te slaan."

EDM is over, futurebeats is in, eclectic is back!

Heel Amerika gaat hard op EDM, maar FunX dj Hatim El Khatib zegt dat het EDM-tijdperk bijna voorbij is! "We gaan terug naar de underground met futurebeats, maar ook die eclectic sound die bijvoorbeeld The Partysquad nu brengt, is helemaal terug. Ook David Guetta draait opeens weer keiharde hiphopbreaks en Hardwell draait weer af en toe bubbling." Dat eclectic weer helemaal hot is zie je volgens FunX dj Hatim ook aan het succes van Yellow Claw: "Zij zijn de afgelopen jaren geëxplodeerd en maken de internationale weg vrij voor acts als The Partysquad." EDM is bijna voorbij, naar volgens Hatim openen de deuren van Azië zich nu juist voor dit genre:"Amerika is verzadigd, maar met in Aziatische landen gaan ze nog helemaal los op EDM!"

Unieke sound

Wereldwijd zijn Martin Garrix en Oliver Heldens compleet doorgebroken. Volgens Hatim komt dat door hun unieke sound, iets dat WIWEK volgens hem ook als dj heeft ontwikkeld: "Hij maakt grote stappen met zijn eigen junglesound. Het is eigenlijk een soort jungleterror!" Je eigen sound is volgens Hatim het belangrijkste om wereldwijd succesvol te worden: "Er is geen ruimte voor een tweede Tiesto. Je moet uniek zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie