Music

Ophef op Twitter na #FreePalestine tweet Zayn Malik

  1. Newschevron right
  2. Ophef op Twitter na #FreePalestine tweet Zayn Malik
Zayn Malik heeft nogal wat ophef veroorzaakt op Twitter nadat hij een tweet met #FreePalestine had geplaatst. Meteen nadat de zanger van de Britse boyband One Direction zijn tweet de wereld in had gegooid, barstte de reacties onder zijn 13 miljoen volgers los. Hij kreeg vooral veel steun en zijn tweet kreeg binnen no time meer dan 170.000 retweets.

Doodsbedreigingen
Maar er was ook kritiek, met name uit de pro-Israëlische hoek. Sommige fans zijn teleurgesteld: "U have fans in #Israel. It broke me that one of my idols wand me to die @benwinstone @harry_styles @onedirection."

Anderen gingen verder en bedreigden Zayn zelfs met de dood: "Zayn should say what he said I mean if we're such a terrorists like he said why wouldn't we kill him for saying that huh @zaynmalik"

Bekijk hier alle reacties.

Rihanna
Zayn, zelf van Pakistaans/Britse komaf, is een van de weinige artiesten die zich openlijk durven uit te spreken over het Palestijns-Israëlisch conflict. Eerder plaatste Rihanna ook al een #FreePalestine tweet maar na een storm van kritiek verwijderde ze die al snel. Zelf zei de zangeres dat ze de tweet "per ongeluk" had geplaatst.

Zayn lijkt tot nu toe in elk geval voet bij stuk te houden. Zijn tweet staat er nog steeds:


Ster advertentie
Ster advertentie