Music

Kris Kross: Waar zijn ze nu?

  1. Newschevron right
  2. Kris Kross: Waar zijn ze nu?
Wat is er gebeurd met Kris Kross en wat doen de rappers nu? Met hun eerste single Jump scoorde Kris Kross een wereldhit in 1992. De daaropvolgende cd Totally Krossed Out ging vier keer platina. En het duo mocht zelfs meetouren met Michael Jackson. Maar twee succesvolle albums later ontstond er flinke ruzie met de platenmaatschappij, met name over betalingen. En de twee vrienden Chris Kelly (Mack Daddy) en Chris Smith (Daddy Mack) konden elkaar niet meer luchten. En nu? Klik snel verder!

De halve wereld was nog fan van Kris Kross. In de verste landen droegen mensen hun kleren achterstevoren, om op het duo te lijken. Basketballer Patrick Ewing had opeens een succesvolle schoenenlijn (klik) door de endorsement van Kris Kross. Maar eind jaren 90 konden de Daddy's geen hotelkamer meer zien. En ze waren de muziekindustrie zat, want "alle zakenvrienden verdienden meer aan Kris Kross" dan de jonge rappers zelf. Hun producer en ontdekker Jermaine Dupri moest het ook ontgelden. De microfoon werd permanent aan de wilgen gehangen. Tot 2007. Elf jaar na de laatste cd Young, Rich & Dangerous, had het duo de smaak weer te pakken.

Dit jaar werd Chris Kelly (31) gesignaleerd in een park in Atlanta. De rapper had vreemde kale plekken op zijn hoofd (klik) en er werd gespeculeerd dat hij kanker heeft. Niets is minder waar. Kelly heeft last van haaruitval door de haarziekte alopecia areata. "That's all!" Hij draagt zijn broek nog altijd achterstevoren en hij timmert hard aan de weg als producer en muzikant. "Niet uit geldnood", want Kris Kross verdient nog altijd iets aan de klassiekers. "Maar wel uit liefde voor muziek", aldus Kelly. Sinds 2007 werkt hij zo nu en dan met Chris Smith aan de comeback van KK. Daarnaast produceert hij songs voor andere artiesten (klik) en runt hij het platenlabel C.co Records.Ook Chris Smith (30) heeft zich ontpopt tot producer en songwriter. Via ebay wordt zijn solo-cd Urbane Expressions aangeboden. Smith focussed zich anno 2009 op neo soul en hiphop met een positieve boodschap. Zo heeft hij een nummer geschreven uit waardering voor vrouwen (in het algemeen): Lady. Je kunt zijn nieuwe muziek checken op de website van zijn bedrijf One Life Entertainment. Daar staan ook de liedjes van andere artiesten wiens carriere hij begeleid. Smith werkt wel mee aan de comeback van Kris Kross, maar hij wil zo min mogelijk in de media komen.Het wachten is op de nieuwe muziek van het tweetal samen.

Voor nu... Ken je deze nog?

Ster advertentie
Ster advertentie