Music

Gers Pardoel de DiXte met Dankbaarheid

  1. Newschevron right
  2. Gers Pardoel de DiXte met Dankbaarheid
Gers Pardoel is de komende zeven dagen De DiXte bij FunX met Dankbaarheid! Het emotionele nummer maakt deel uit van de campagne 'Sta op tegen Kanker'. De opbrengst van het lied dat hij ooit voor zijn vader schreef, gaat naar KWF Kankerbestrijding. Check de facebookpagina van Gers om te zien waar je Dankbaarheid kunt downloaden.

Dankbaarheid
In een interview in Start vertelt de rapper dat het makkelijk was voor hem om Dankbaarheid te schrijven. "Dit soort dingen zijn eigenlijk wat makkelijker voor mij om te schrijven, omdat het echte dingen zijn die ik heb meegemaakt. Ik probeer altijd iets vanuit mezelf of iemand anders te schrijven, maar dit is precies wat ik heb meegemaakt. Dus ik kon het zo van me afschrijven."Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Longvlieskanker
Gers vertelde eerder deze week in een interview met Giel dat hij zijn moeder op zeventienjarige leeftijd verloor aan longvlieskanker: "Nadat mijn moeder was overleden aan kanker, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader. Ze was mijn basis, ze was er altijd met thee en koekjes en binnen 9 maanden overleed ze", vertelt de rapper bij Giel.

Dankbaar
Gers kreeg na de dood van zijn moeder wrijving met zijn vader en besefte pas later hoe heftig het voor zijn vader moest zijn geweest. "Ik was nog maar 17 jaar en hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden. Daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar." Gers schreef Dankbaarheid vier jaar geleden voor zijn vader, nadat hij een hartaanval kreeg. "Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is. Toen mijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd."

UPDATE: Videoclip is uit!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie