Music

Reggae icoon Sizzla opgepakt

  1. Newschevron right
  2. Reggae icoon Sizzla opgepakt
Voor de tweede keer in korte tijd wordt er een grote reggae-ster opgepakt. Nadat Buju Banton vorige maand de cel in werd gegooid is het nu de buurt aan Sizzla Kalonji. Hij is vorige week woensdag gearresteerd in August Town.

Volgens het politierapport ging een groep mensen water halen bij de rivier. Daar aangekomen werden ze uit het niets beschoten door een man. Niemand raakte hierbij gewond. De politie verhoorde de getuigen en die wezen Sizzla aan als de schutter. Na een korte zoektocht vonden de agenten het reggae icoon. Sizzla werd meegenomen en ondervraagd. Ook zocht de politie op zijn handen naar kruitsporen. De uitkomst hiervan is nog niet bekend gemaakt.

Vaker opgepakt
Het is overigens niet de eerste keer dat Sizzla opgepakt is wegens illegaal wapenbezit. In 2005 werd hij ook al opgepakt en ondervraagd, omdat de politie 13 wapens gevonden had. Nadat hij drie dagen ontkende dat hij er niets mee te maken had, werd hij uiteindelijk vrijgelaten.

Buju Banton
Eind december 2009 werd Buju Banton opgepakt, nadat hij probeerde om vijf kilo cocaïne te kopen bij een undercover agent. Zijn rechtszaak loopt nog.
Ster advertentie
Ster advertentie