Music

Idaly over lievelingstrack van debuutalbum: "Deze kant kennen mensen niet van mij"

  1. Newschevron right
  2. Idaly over lievelingstrack van debuutalbum: "Deze kant kennen mensen niet van mij"

Idaly heeft zijn langverwachte debuutalbum Idaly gedropt. Op het album staan veel samenwerkingen. Onder andere Famke Louise, Ronnie Flex, Josylvio en Bizzey hebben een gastbijdrage op Idaly. Vandaag was hij bij Start met Fernando voor een kleine luistersessie.

"Het voelt als een hele goede energie. Ik heb er hard aan gewerkt. Het is mooi dat ik het nu kan delen met iedereen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Money en fame

Idaly vertelt dat Nog Steeds De Same zijn favoriete track van het album is. Hij snijdt hij namelijk persoonlijke onderwerpen aan: "Het is een kant die mensen niet per se van mij kennen." Op de track spreekt Idaly over de money en de fame. In Start legt hij uit waarom.

"Het gras is altijd groener aan de overkant. Wanneer je daadwerkelijk mooie dingen bereikt en allemaal dingen doet die op papier leuk zouden moeten zijn - wat het ook echt is hoor, begrijp me niet verkeerd- dan komen daar ook dingen bij kijken die minder leuk zijn. Ik dacht altijd dat als je veel geld zou verdienen dat je dan gelukkig bent. Dat je dan denkt: nu voel ik me goed en kunnen er geen slechte dingen meer gebeuren."

Verantwoordelijkheid

Het minder leuke aspect die volgens Idaly bij het hebben van veel geld komt kijken, is onder andere de verantwoordelijkheid: "Als je meer succes hebt, dan komen mensen aan je vragen of je wat voor ze kunt doen. Ik doe dat ook wel voor de mensen die er ook altijd voor mij waren, maar niet voor de mensen die dat vragen vanaf het moment dat het opeens goed loopt." Familie is voor hem dan ook heel belangrijk.

"Dat zijn de mensen die je onvoorwaardelijk supporten. Ook als het niet goed zou gaan of als ik een normale baan zou hebben, zouden ze me supporten."

Spenden en investeren

Natuurlijk is Idaly niet altijd verantwoordelijk omgegaan met zijn geld. Vooral in het begin van zijn carrière hield hij van spenden: "Ik ben wel eens een keer naar de P.C. Hooftstraat gegaan en daar meer dan 5000 euro uitgegeven, dat voelt gewoon lekker om dat een keer te doen." Inmiddels besteedt hij zijn geld liever anders. "Investeer je geld goed, dan kan je er zo lang mogelijk van genieten."

Ster advertentie
Ster advertentie