Music

Nederland maakt kennis met Friction bij X Factor

  1. Newschevron right
  2. Nederland maakt kennis met Friction bij X Factor
FunX luisteraars kennen Friction al van het nummer 'Mijn Alles', maar de rest van Nederland maakte pas kennis met de zanger in de auditieronde van X Factor. Tijdens de auditie zong Musah het nummer I've Never Seen van RZA en Xavier Naidoo en haalde met gemak de volgende ronde. De jury van het RTL4-programma was erg te spreken over zijn zangact. Al waren juryleden Gordon en Angela ook flink onder de indruk waren van Friction's uiterlijk.

Friction droeg de auditie op aan zijn pasgeboren dochtertje Shareefa. I've Never Seen van Xavier Naidoo was één van de eerste tracks die hij op MTV zag toen hij in 2006 aankwam in Nederland. Hij heeft er goede herinneringen aan en vindt het een mooi nummer.

Shake It


Onlangs releaste Friction de videoclip van Shake It met Flexclusive. De track staat op Flexclusive’s EP ‘Before the Beginning’. Het is een opzwepende productie van Brownie Dutch.

Nederland


Mijn Alles is het nummer waarmee de Nederlandse carrière van Friction begon op FunX. Het is de eerste single van het Ghetto Blues album dat hij in oktober 2010 uitbracht. Mijn Alles deed het goed in de XChart en viel daardoor ook op bij de bengels van PezPaq tv, die er een parodie op maakten.

Ghana


De Ghanese Musa Haruna begon op 13-jarige leeftijd de groep V.I.P. (Vision in Progress). De groep werd binnen een aantal jaren populair en won zelfs diverse awards bij de Ghana Music Awards en later bij de Africa Video Music Awards. Na twee albums besloot Friction solo te gaan. Niet door ruzies, maar omdat hij grotere ambities had dan de overige groepsleden. Na het vertrek van oprichter Musah bleef V.I.P. succesvol.

In 2006 deed Friction auditie voor de Fontys Rockacademie in Tilburg en werd als eerste Afrikaanse student toegelaten tot deze hbo-muziekopleiding.

X Factor auditie Friction


X Factor achter de schermen bij Friction



Flexclusive & Friction - Shake It


Friction - Mijn Alles


Pezpaq Parodie: Friction - Mijn Alles
Ster advertentie
Ster advertentie