Music

De DiXte 1000 stemlijst van: FunX-DJ Q-Bah

  1. Newschevron right
  2. De DiXte 1000 stemlijst van: FunX-DJ Q-Bah
FunX-DJ Q-Bah oftewel Reinout van Gendt houdt wel van een goed feestje. En als hij dan een plaatje mag kiezen om het extra gezellig te maken, kiest hij voor Danza Kuduro van Lucenzo & Don Omar als nummer één in zijn DiXte top vijf.

"Als kind woonde ik in Zuid-Amerika, dus Spaanstalige en Portugese muziek is echt mijn ding. Maar deze plaat zorgt overal voor een feestje.
Zelfs als het koud is. Danza Kudurooooo! Las manos aribaaa!" Maar het leven heeft natuurlijk veel meer mooie dingen, zoals bijvoorbeeld vriendschap. Daarom komt deze "fantastische track over hechte vriendschap" , Lotgenoot van Winne, op nummer twee.

1. Lucenzo & Don Omar - Danza Kuduro
"Als kind woonde ik in Zuid-Amerika, dus Spaanstalige en Portugese muziek is echt mijn ding. Maar deze plaat zorgt overal voor een feestje. Zelfs als het koud is. Danza Kudurooooo! Las manos aribaaa!"

2. Winne - Lotgenoot
"Fantastische track over hechte vriendschap. Mooie beat, nice scratches. Winne’s verhaal is ook heel herkenbaar. Iedereen had/heeft zo’n vriendengroep waarmee je van alles hebt meegemaakt."

3. Jay Z - I just wanna love u (Give it to me)
"Het is niet Jay’s beste nummer en de teksten gaan gewoon over feesten, vrouwen en drank. Maar toch. Het is zooooo lekker om met een piepstemmetje mee te zingen: “I’m A Hustler Baby!”. En ik ook van de verses kan iedereen meerappen. Wel jammer dat de meeste club-dj’s hem wegdraaien bij 'It’s about to go down!'."

4. Bob Marley - Stir it up
"De eerste live plaat die ik bewust hoorde als kind was ‘Babylon By Bus’ van Bob Marley & The Wailers. Mijn moeder was namelijk fan van Bob, dus die draaide hem veel. De plaat begon met die mooie bassline van Stir It Up. Al moet ik wel eerlijk bekennen: ik dacht jarenlang dat hij “sir-it-up” zong."

5. Mr. Probz - Waves
"Fantastische track! Iedereen bij FunX wist meteen dat het de DiXte moest worden. Volgens mij waren we ook de eerste die hem draaiden. Tijdens een interview vertelde Probz me dat hij echt tranen in zijn ogen had, toen hij Waves inzong. Je hoort gewoon hoeveel gevoel hij er in legt, op de plaat. En laten we eerlijk zijn: het leven trekt je soms gewoon ergens naartoe. En soms hangt dat samen met afscheid. Beetje cryptisch, but you know what I mean right?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie