Music

Eddy Zoëy brengt dance album uit!

  1. Newschevron right
  2. Eddy Zoëy brengt dance album uit!
Presentator Eddy Zoëy, bekend van o.a. 'Take Me Out' en 'Nu We Er Toch Zijn' is weer de studio ingedoken om een album op te nemen.

Het wordt deze keer geen Nederlandse popmuziek , maar een Engelstalig dance album genaamd 'Nicky's Day Off'. Omdat het een hele andere cd is dan zijn vorige brengt Eddy het uit onder de naam El Dio.

"Daarbij heb ik deze tracks niet geheel alleen, maar volledig samen met Tom Bakker geschreven, geproduceerd, gearrangeerd en ingespeeld, dus ik vond het ook niet kloppen om er een soort van ‘Eddy Zoëy-project’-achtige naam aan te hangen."

Hoe het nieuwe album gaat klinken? Eddy: "Dit is trance mét gitaren, en doet je in de verte denken aan een kruising van Tiësto’s In search of sunrise-albums, gecrossed met albums als The Pros & Cons of hitchhiking van Roger Waters, War of the Worlds van Jeff Wayne, en Frank Zappa’s Joe’s Garage."

Overigens is Eddy op het nieuwe album maar op twee tracks zingend te horen.

De hele cd is één groot verhaal over een ± 30-jarige single dame genaamd ‘Nicky’, die van haar drukke werkzaamheden eens een dagje vrij heeft genomen. Hoe vult Nicky die zeldzame vrije dag op? Wat doet ze allemaal? En met wie eindigt ze die dag voor een one-night-stand? Elke track loopt zowel muzikaal als verhaal-technisch in de volgende track over, en de verteller vult the lege plekken in.

Binnenkort is de single 'One Day On My Own', net als het gehele album, verkrijgbaar en downloadbaar.

Luister hier naar Eddy's nieuwe muziek op eddyzoey.com!
Ster advertentie
Ster advertentie