Music

Salah Edin maakt soundtrack voor eerste Arabische Disneyfilm

  1. Newschevron right
  2. Salah Edin maakt soundtrack voor eerste Arabische Disneyfilm
Disney legt de laatste hand aan haar eerste Arabische speelfilm en niemand minder dan de Nederlandse rapper Salah Edin is gevraagd om mee te werken aan de soundtrack. De muzikant, die net terug is uit Marokko voor opnames van de Nederlandse film 'Jupiter', vertelt in FunX Start vertelt hij aan Reinout hoe dat zo is gekomen. Salah vertelt woensdagochtend trots: “Vorige week kreeg ik bericht of ik geïnteresseerd was om mee te werken aan de titelsong van de film ‘The United’, een voetbalfilm. Ze zijn via een fotograaf uit Jordanië bij mij gekomen. Hij had mijn Arabische album in Nederland gekocht en was daar van onder de indruk.”

"Ik moet wel op m'n taal letten"
De muzikant heeft natuurlijk geen moment getwijfeld toen hij werd gevraagd en begint binnenkort met frisse moed aan de klus. Hoe de titeltrack moet gaan klinken weet hij nog niet: “Het concept van de film is dat samenwerken belangrijk is en dat sport je samen brengt, daar moet het dus bij aansluiten. Je moet je natuurlijk een beetje aanpassen aan de opdrachtgever dus ik moet op mijn taal letten. Het mag niet over politiek gaan en de dingen die spelen in het Midden-Oosten. En ik denk dat ’t alleen maar goed is, zo kan ik een beetje laten zien dat ik verschillende dingen kan.”

Voetbal is trouwens niet echt Salah’s ding. Hij vertrouwt Reinout toe dat hij het heel dope vindt om naar het WK te kijken maar dat ’t wel zo’n beetje is. “Ik heb er de benen niet voor”, bekent hij.

Wil je het gesprekje met Salah Edin terugluisteren? Dat kan hier:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/salahdisney.mp3{/audio}

'The United'
‘The United’ is de eerste Arabisch gesproken film van Disney. Het hele verhaal is de afgelopen maanden geschoten is Los Angeles. Er wonen daar flink wat Arabische acteurs die een rol spelen in de film. Ze hoefden niet al te ver te reizen voor de prent, ze mochten zich netjes melden bij een set waar een Arabischuitziend voetbalveld was nagebouwd. ‘The United’ komt dit najaar uit in Amerika en zal daar in ongeveer 100 bioscopen draaien. Wanneer de film in de Arabische staten gaat draaien, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie