Music

Wiz Khalifa timmert hard aan de weg

  1. Newschevron right
  2. Wiz Khalifa timmert hard aan de weg
Wiz Khalifa is een 23-jarige rapper en debuteerde september vorig jaar met de single Black and Yellow bij Atlantic Records. Het nummer werd een doorslaand succes en behaalde de hoogste positie in de Billboard Hot 100. Inmiddels heeft de rapper meerdere singles uitgebracht, komt zijn nieuwe album eraan en staat Wiz op de remix van Cee Lo Green's Bright Lights Bigger City.

Om te zeggen dat Wiz Khalifa helemaal vanuit het niets komt gaat te ver. Drie dagen voor zijn negentiende verjaardag kwam in 2006 zijn debuutalbum Show and Prove uit. Twee jaar later scoorde hij een bescheiden hitje met Say Yeah. In 2008 bracht hij nog de single Make It Hot uit, gevolgd door het album Deal or No Deal. De plaat haalde uiteindelijk de tiende positie in de Billboard Top R&B/Hip-Hop Albums.

Mixtapes

Waar Wiz Khalifa zich duidelijk beter bij voelt zijn mixtapes. De afgelopen zes jaar bracht de rapper negen mixtapes uit. Een mixtape die veel lovende kritiek kreeg was Kush & Orange Juice uit 2010. In aanloop van de release stond de mixtape zowel bij Google als Twitter bovenaan als trending topic. Wat ook opvalt is de waslijst aan gastbijdragen met grote namen uit de muziekwereld. Toeval of niet, zijn eerste gastbijdragen was op het album Here van de Nederlandse producer Nicolay. Enkele artiesten waar Wiz mee heeft samengewerkt zijn Jamie Foxx, Rick Ross, Snoop Dogg, Game en Chris Brown.

Cee Lo Green

Een aparte samenwerking is die met Cee Lo Green. Enkele dagen terug verscheen online de videoclip van de Bright Lights, Bigger City remix met Wiz Khalifa. De videoclip is speciaal voor de remix gemaakt en is, net als de eerste videoclip van Fuck You, een visueel schouwspel van lyrics. Wiz rapt in de remix: "Hear the nightlife when it's callin'/ So we drinkin' till we fallin'/ Ain't a Laker, but I'm ballin'/ Met about three girls and I brought these girls to the club/ Can I get 'em all in?".Rolling Papers

Wiz' derde studioalbum Rolling Papers komt 29 maart uit. De plaat bevat in totaal veertien tracks, waaronder singles als Black and Yellow, Roll Up en de net uitgekomen The Race. Op het album wordt de rapper bijgestaan door Curren$y, Too Short en Chevy Woods. Producers die de tracks hebben geproduceerd zijn onder andere, Jim Jonsin, Stargate en I.D. Labs.

Het is duidelijk dat Wiz Khalifa in korte tijd grote stappen heeft gezet. Ook in Nederland blijft de rapper niet onopgemerkt. Zijn show op 19 mei in de Melkweg is inmiddels ook uitverkocht. Bekijk hieronder de videoclips van zijn singles Black and Yellow en Roll Up, die vorige week uitkwam.Ster advertentie
Ster advertentie