Music

Salah Edin versterkt banden in 'Als Ik Eens Nederlander Was'

  1. Newschevron right
  2. Salah Edin versterkt banden in 'Als Ik Eens Nederlander Was'
"Nee, ik ben geen Nederlander. Tja in verbeelding een medelander. Voor velen de tegenstander. Tweede generatie allochtoon, een gastarbeiders zoon met een Nederlandse droom." Salah Edin vraagt zich in de single 'Als Ik Eens Nederlander Was' af hoe Nederland is vanuit het perspectief van een volbloed Nederlander. Door een andere kijk op zaken, probeert hij mensen bij elkaar te brengen. "Banden versterken, culturen laten mengen."

WOII

'Als Ik Eens Nederlander Was' staat op Salah's album WOII, dat vanaf vandaag in de winkels ligt. De Nederlandstalige cd van de rapper is ook te beluisteren via 3VOOR12's Luisterpaal.


Niks geleerd van 1940-1945

Op het album van Salah Edin worden meerdere voorbeelden gegeven waarbij de Tweede Wereldoorlog gebruikt wordt. Tracks op WOII hebben titels als Mijn Kamp, E.V.A. en Lief Dagboek, allemaal verwijzingen naar de Tweede Oorlog. Dat heeft de rapper gedaan om de luisteraars aan het denken te zetten. "Als je ziet wat er nu weer in Afrika en in de Arabische landen gebeurt, dan blijkt dat wij niets van de periode 40-45 geleerd hebben. Daarom gebruik ik in mijn album concepten uit de Tweede Wereldoorlog die ik vervolgens met een visie op het heden uitwerk."

Salah Edin - Als Ik Eens Nederlander Was

Ster advertentie
Ster advertentie