Music

FunX begeleidt jong talent Gianno

  1. Newschevron right
  2. FunX begeleidt jong talent Gianno
De 18-jarige Gianno Sprockel lanceerde afgelopen zaterdag tijdens Buma Rotterdam Beats de track Monsters, in samenwerking met Nino en Janna Haring. Het was voor de rapper het hoogtepunt van drie dagen kennis opdoen in de Nederlandse hiphopscene. FunX heeft hem daarbij begeleidt en al zijn belevenissen vastgelegd in een korte documentaire die binnenkort te zien is op FunX.fm.

Gianno sprak tijdens Buma Rotterdam Beats met verschillende artiesten, producers en journalisten uit het vak, waaronder Kees de Koning, Fresku, Jayh en Mr. Polska. Alle kennis die hij heeft opgedaan, neemt hij mee in zijn verdere carrière.

Tim Beumers

Tim Beumers, rapper en medewerker van FunX, heeft Gianno op Buma Rotterdam Beats begeleid: “In de hiphop zijn er veel mannen met ego’s. Ik was op zoek naar iemand die open stond voor nieuwe informatie, kennis en kritiek. Gianno ‘has no airs’, is oprecht en doet het voor de lol en niet voor het geld. De eerste keer toen ik hem zag, trad hij op zonder backup. Zijn woorden klonken erg oprecht”.

Talentontwikkeling

Tijdens Buma Rotterdam Beats stond Rotterdam in het teken van hiphop, reggae rap, soul, r&b en aanverwante stijlen. Naast optredens van artiesten kregen jongeren de kans om zich te ontplooien door het volgen van workshops.

Ster advertentie
Ster advertentie