Music

Candy Dulfer: "Beyoncé is de Aretha Franklin van nu"

  1. Newschevron right
  2. Candy Dulfer: "Beyoncé is de Aretha Franklin van nu"

Een optreden met Beyoncé en Prince is Candy Dulfer altijd bijgebleven. Dat vertelde ze donderdagochtend in Start toen Fernando vroeg naar haar hoogtepunt. "Dat was zó leuk!" Speciaal voor de Grammy Awards speelde het drietal Purple Rain, de legendarische hit van Prince. "Iedereen is al fan van Beyoncé, maar ik ken niemand die liever, mooier, sexier, maar ook nog aardig en heel erg slim is." De 42-jarige muzikant noemt Beyoncé zelfs de Aretha Franklin van nu. "Ze heeft de muziek echt veranderd."



Candy Dulfer is helemaal terug met het nieuwe album Crazy. Hiervoor werkte ze samen met Printz Board, een producer die onder andere samengewerkt heeft met de Black Eyed Peas, Macy Gray en Katy Perry. De saxofoniste noemt de cd "Heel nieuw en fris. Het meest poppy dat ik ooit gedaan heb, maar eigenlijk is het ook erg jazzy."

Wat opvalt is dat Candy Dulfer zingt, dat terwijl ze haar stem erg gelimiteerd vindt. "Ik kan niet heel hard, of heel hoog of laag." De complimenten stuurt ze daarom in de richting van Printz Board die producties creëerde waar Candy goed op kon zingen zonder al te veel te bewegen op de toonladder. Wil je meer weten over de samenwerking? Luister dan woensdag 5 oktober naar FunX als Candy Dulfer en Printz Board langskomen in de studio!

Het hele interview met Candy Dulfer in Start:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/candydulfer-funxstart.mp3{/audio}

Beyoncé en Prince met Candy Dulfer op de achtergrond:

Ster advertentie
Ster advertentie