Music

Dashni Morad ontvangt award voor nr 1 hit

  1. Newschevron right
  2. Dashni Morad ontvangt award voor nr 1 hit
Dashni Morad ontving vanmorgen in de FunX studio uit handen van Fernando een award voor haar nummer 1 notering in de XChart. Met haar eerste Engelstalige single I Am voert de Koerdisch-Nederlandse zangeres al een paar weken de FunX hitlijst aan. Dashni was erg blij met haar nummer 1 positie. Ze had zo’n succes niet verwacht. “Dit is gewoon te veel. Dat ik zo lang op nummer 1 sta bij FunX. Geweldig! I’m so so happy!” zegt de zangeres.

Statement
Dashni wil met I Am een statement maken. Ze vertelt Fernando dat ze werd zwart gemaakt in de media omdat ze danst en gewaagde kleding draagt. “Omdat ik dans en omdat ik wat meer huid laat zien denken ze dat ik een naughty girl ben but i’m not! Ik heb zoveel pijn geleden. Mijn ouders kregen vaak telefoontjes van: schaam je voor je dochter!”Internationaal team
Ze wilde haar verhaal graag verwerken in een Engelstalig nummer en heeft daarvoor een internationaal team bij elkaar gezocht. Songwriter Goran Kay uit London schreef de lyrics. Nuthin' Under A Million heeft het nummer gemaakt in Los Angeles. Hij werkte eerder al met artiesten als 50 Cent en Chris Brown. De Brit Gerry Stevens heeft de track uiteindelijk opgenomen.

Fernando sprak met Dashni Morad niet alleen over haar nummer 1 hit. Ze hadden het ook over haar jeugd in het Koerdische deel van Irak en over haar eigen talkshow die ze presenteert voor de Koerdische tv. Beluister hier het hele interview!

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/start_dashnimorad.mp3{/audio}Ster advertentie
Ster advertentie