Music

XTip #10: Electrik Red - Friend Lover

  1. Newschevron right
  2. XTip #10: Electrik Red - Friend Lover
De meidengroep Electrik Red is alweer toe aan de derde single 'Friend Lover'. Het grappige is dat deze clip al uitlekte voordat de video van de tweede single 'So Good' uit was. Check 'm deze week op nummer tien in de XTips lijst!

Electrik Red is ontstaan uit twee groepen hartsvriendinnen. Reevey en Lewis uit New York en Allen en Rosete uit Toronto. Terwijl ze als achtergrond danseressen werkten bij Ushers 'Confession Tour' vroegen Reevey en Lewis aan Rosete of ze deel wilde uitmaken van een nieuwe groep die ze nog gingen oprichten. Rosete ging hiermee akkoord, maar wilde dat de meiden eerst haar getalenteerde vriendin Allen zouden ontmoeten. Dat bleek een goede zet, want de meiden werden zowat verliefd op elkaar.

Niet lang daarna verhuizden de meiden naar Los Angeles waar ze bij allerlei producers aanklopten, waaronder Rodney Jerkins. Na een hectisch jaar namen de vier dames in 2005 de naam Electrik Red aan.

Om de huur te kunnen betalen werkten de meiden als professionele danseressen in videoclips van onder andere Janet Jackson, Akon, Ludacris, Mariah Carey, Chris Brown en zelfs in de film Dreamgirls. De eerste keer dat ze gezamenlijk in een clip zaten was in 'Like A Boy' van Ciara. Tijdens de videoshoot van The Dream's single Shawty Is a 10 werden ze ontdekt door Def Jam.

De album plannen lagen al snel op tafel. De dames hebben er hard voor moeten werken, maar het resultaat mag er zijn. De cd 'How To Be a Lady; Volume 1' ligt sinds eind mei in de winkels. 'Drink in My Cup' en 'So Good' waren de eerste twee singles. Waarvan bij laatstgenoemde ook een remix werd uitgebracht met rapper Lil Wayne.

Nu is het dan eindelijk tijd voor de derde single van de meiden, Friend Lover. Bekijk de clip hieronder!

Electrik Red - Friend Lover



Electrik Red Ft. Lil Wayne - So Good

Ster advertentie
Ster advertentie