Music

Edison Pop Award: Check pics & vids

  1. Newschevron right
  2. Edison Pop Award: Check pics & vids
De uitreiking van de Edison Pop Awards 2009 werd geopend met de muziek van Sabrina Starke. De Rotterdamse zangeres en haar band speelden de FunX-hit 'Do For Love' voor een zaal vol enthousiaste muzikanten en platenbonzen. Ze was wat zenuwachtig maar collega-artiesten als Marco Borsato en de mannen van Bløf genoten van haar optreden. De heren klapten nog harder, toen Sabrina ook een muziekprijs ontving.

De Edison Award stamt alweer uit 1960 en is daarmee een van de oudste muziekprijzen ter wereld. Alleen de Grammy Award is een jaartje ouder. Het bronzen beeldje werd dit jaar uitgereikt in het Rotterdamse WTC-gebouw aan Nederlandse artiesten. En het was druk, want zo'n dertig artiesten en bands waren ergens voor genomineerd. Alain Clark maakte bijvoorbeeld kans op een prijs voor Beste Mannelijke Artiest. En Ilse de Lange gokte op de trofee voor Beste Vrouwelijke Artiest. Sabrina's naam stond onder het kopje Beste Nieuwkomer.

Dat ze in de lift zit, dat weet La Starke ook wel. Ze ontving op 9 maart een Gouden plaat voor haar debuutalbum 'Yellow Brick Road'. Maar dat ze in dezelfde maand een Edison Pop prijs zou winnen, dat had ze niet durven dromen. Ook vriendin en oud-groepsgenoot Giovanca en Idols-winnares Nikki Kerkhof maakten kans op de muziekprijs voor Beste Nieuwkomer. Vandaar dat Sabrina er niet klakkeloos vanuit ging dat ze zou winnen. Sabrina na afloop: "Ik had niet eens een speech voorbereid".Maar ze trok wel aan het langste eind. Starke werd door de jury geroemd voor haar 'sound' en 'performance'. De organisatie had haar naam verkeerd gespeld (Sabrina Stark) maar dat deerde niet. Toen ze de Edison-prijs vol trots in ontvangst nam, klonk er een daverend applaus vanuit de zaal. Sabrina bedankte eerst haar (aanwezige) moeder en vervolgens haar vriend, de band, haar management en de platenmaatschappij. Ze stamelde en gaf aan dat ze het écht niet had verwacht. Achteraf meldt ze: "Je hoopt natuurlijk wel dat je wint. Maar het gaat al zo goed met me. Ik timmer al een paar jaar aan de weg maar nu wordt dat ook echt erkent. Ik ben heel blij met mijn Edison Pop award."
Klik hier voor meer foto's!

Niet ale FunX-artiesten waren blij met de uitslagen van 2009. De Jeugd Van Tegenwoordig verliet de zaal vroegtijdig. De hiphop-act was genomineerd in drie categrorieën, maar ging helaas met lege handen naar huis. Alain Clark mocht zichzelf wel op de borst kloppen. Hij kreeg het beeldje voor Beste Mannelijke Artiest. Hieronder een lijstje met de overige uitslagen:

Beste Album: Marco Borsato - Wit Licht
Beste Song: Marco Borsato - Dochters
Beste Groep: Bløf
Beste Mannelijke Artiest: Alain Clark
Beste Vrouwelijke Artiest: Ilse De Lange
Comedy: Ronald Goedemondt
Ster advertentie
Ster advertentie