Music

"Geef Beyoncé geen toegang tot Canada als ze Black Panthers steunt"

  1. Newschevron right
  2. "Geef Beyoncé geen toegang tot Canada als ze Black Panthers steunt"

DeFormationvideoclip vanBeyoncéen haar optreden tijdens de Superbowl werden over het algemeen positief ontvangen, maar bij sommige Amerikanen schoot de boodschap van Queen B in het verkeerde keelgat. Ze zou politiegeweld verheerlijken en inmiddels is zelfs de eerste Anti-Beyonce demonstratie al aangekondigd.

Geen toegang tot Canada

Beyoncé brengt tijdens haar wereldtour op 25 mei een bezoekje aan Toronto, maar het lokale raadslid Jim Karygiannis heeft zijn twijfels bij het concert: "Misschien moet de John McCallum, de minister van immigratie, eerst een onderzoek naar haar starten," zegt het raadslid. Als blijkt dat Beyoncé of één van haar dansers de New Black Panthers Party financieel steunt, dan zou Karygiannis het liefst zijn dat die diegene de toegang tot Canada ontzegt wordt.

Politiegeweld

Het raadslid interpreteert de kleding die Beyoncé in de clip van Formation draagt als een ode aan de New Black Panther Party. De leiders van die partij zouden volgens hem politiegeweld verheerlijken. "Als iemand in Canada kogels zou dragen en een radicale groepering zou steunen, dan zou diegene de Verenigde Staten niet in kunnen komen," aldus Karygiannis. "In dit land horen we geen wapens te promoten of negatieve berichten over de politie te verspreiden."

Ster advertentie
Ster advertentie