Music

Manager SZA vindt het ''respectloos'' dat de zangeres niet was genomineerd in categorie Artist of the Year

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Manager SZA vindt het ''respectloos'' dat de zangeres niet was genomineerd in categorie Artist of the Year

De manager van SZA, Terrence 'Punch' Henderson, heeft kritiek geuit op MTV omdat ze SZA niet hadden genomineerd voor de titel Artist of the Year tijdens de afgelopen MTV Video Music Awards. In een interview met The Hollywood Reporter gaf hij aan dat hij dit als een gebrek aan respect beschouwt.

Onbegrijpelijk

SZA had wel nominaties in andere categorieën, zoals Album of the Year, Song of the Year en Best R&B. De zangeres won de prijs in de categorie Best R&B met haar liedje Shirt maar was niet aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. Haar manager, Terrence 'Punch' Henderson, was erg verbaasd dat ze niet genomineerd was voor de belangrijkste prijs, namelijk Artist of the Year. ''Ik begrijp niet waarom ze niet genomineerd zou worden voor Artist of the Year. Ze had muzikaal gezien het beste jaar. Het slaat gewoon echt nergens op. Het is respectloos'', aldus Terrence 'Punch' Henderson. Hij gaat verder: ''Niets dan respect voor de genomineerde artiesten, ze zijn allemaal geweldig, maar je kunt niet ontkennen wat het album SOS heeft bereikt.''

De zes genomineerde artiesten voor de Artist of the Year-award waren Taylor Swift, Beyoncé, Doja Cat, Nicki Minaj, Karol G en Shakira. Uiteindelijk won Taylor Swift de prijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muzikaal jaar

SZA had een geweldig muzikaal jaar. Haar album SOS stond maar liefst 10 weken bovenaan de Billboard 200 albumslijst. Hiermee verbrak SZA het record voor langstzittende nummer 1-album op de R&B/Hip-Hop albumslijst van Billboard. Het album, dat in december werd uitgebracht en al triple-platina succes heeft behaald, bracht vijf nummers in de top 10 van de algemene Hot 100-lijst, waaronder Kill Bill dat de nummer 1-positie bereikte. Haar huidige single, Snooze, staat al acht weken bovenaan de R&B-lijsten en staat op nummer 7 in de Hot 100.

Ster advertentie
Ster advertentie