Music

Bear With Me is de hele reggaeweek de diXte!

  1. Newschevron right
  2. Bear With Me is de hele reggaeweek de diXte!
De reggaeweek gaat goed van start met de diXte! Bear With Me is de allernieuwste track van Maikal X. Op de riddims uit Jamaica van producer Don Corleon dropt Maikal X zijn tweede single op FunX.

Maar Maikal X moet je scherp in de gaten houden deze reggaeweek! De videoclip van Bear With Me is namelijk zeer snel te zien hier op funx.fm.

Jamaican call
Don Corleon hoorde de eerste single van Maikal X “The Best In You” tijdens een vakantie in Suriname. Vastbesloten om met Maikal X een track te op te nemen nam Don Corleon de telefoon om persoonlijk contact te zoeken met deze Nederlandse rasartiest.


Riddim
Op de riddim Changes van Don Corleon zijn de lyrics van Maikal X te horen. Maikal X is niet de enige artiest die van deze riddim gebruik maakte. Alaine, Jah Cure, Gentleman, Tarrus Riley, Richie Spice en Morgan Heritage hebben zo hun eigen versie op Changes.


Debuut
Maikal X werd eerder bekend onder de naam Shyrock met de groep Postmen. Eind jaren ’90 veroverd Postmen de wereld met het verrassende debuutalbum Documents. Het succes van Documents leidt tot een uitverkochte tour in België en Nederland. Drie jaar later dropt Postmen de tweede plaat getiteld Revival en in 2003 ziet het derde album het levenslicht; Era. Na het winnen van verschillende prijzen, zoals de Zilveren Harp en de Crossover Award besluit Maikal X in 2004 Postmen te verlaten.


Solocarrière
Tijdens zijn solocarrière werkte Maikal X aan zijn skills. Zo had hij collabo’s met verschillende artiesten uit binnen- en buitenland en werkte hij zowel als muzikant als MC. Op FunX kon Maikal X horen tijdens zijn eigen goed beluisterde radioshow 'Jamrock' . Zijn harde werken werd beloond door een contract bij het label Rock’n’Vibes, hetzelfde label waar Ziggi is getekend.


De DiXte houdt je deze reggaeweek zoet, maar blijf funx.fm checken voor in het geval dat de videoclip van Bear With Me online komt!

Ster advertentie
Ster advertentie